Medicul prins cu spaga, Ioan Dobrescu, s-a intors la munca, vineri dimineata: "Vinovati sunt altii!"


Doctorul Ioan Dobrescu, prins cu spaga la Spitalul de Copii Cluj, s-a intors la locul de munca vineri dimineata, ca si cand nimic nu s-ar fi intamplat.

Dupa cum se comporta cu ceilalti medici, nu arata ca un om care cu doar cateva ore inainte era prins in flagrant in timp ce lua spaga. Potrivit unor angajati de la Spitalul de Copii, chirurgul Ioan Dobrescu a participat la raportul de garda, care s-a tinut in cursul diminetii, dupa care le-a spus celor prezenti ca el nu este de vina si ca "vinovati sunt altii".

Directorul medical de la Spitalul de Copii, dr. Calin Lazar, a declarat pentru Stiri de Cluj ca medicul nu este suspendat si ca impotriva lui nu a fost demarata nicio actiune disciplinara, pentru a se vedea ce anume s-a petrecut in cursul zilei de joi.

In opinia doctorului Lazar, daca Dobrescu a luat mita si nu a reclamat nimeni acest lucru acesta nu este vinovat. "Ce actiune sa incepem impotriva lui daca nu ne-a sesizat nimeni? Doctorul Dobrescu a venit la serviciu, nu a fost suspendat, dar azi nu a operat", a precizat directorul medical de la Spitalul de Copii CLuj.

La Spitalul de Copii se intampla ceea ce se intampla la toate spitalele din Romania. Fiecare medic este cu pacientii lui si se comporta cu acestia ca cu niste sclavi. De juramantul lui Hipocrate nu mai poate fi vorba. Pe principiul "se invarte patul, se invarte banul", medicii isi trateaza pacientii ca pe o marfa.

Conducerea Spitalului de Copii nu este curioasa sa investigheze nici cazul in care copilul care a fost internat duminica, in stare grava, avand mai multe fracturi la o mana, nu a fost operat pana marti, din cauza pretentiilor financiare ale doctorului Dobrescu. In plus, o cutuma de la aceasta instititutie medicala prevede ca medicul care a preluat cazul in garda se ocupa mai departe de pacient. "Asa se face. Daca esti in garda te ocupi mai departe de caz. Sigur ca un drept al pacientului este de a-si alege medicul, dar daca pacientul nu doreste altceva, atunci ramane in grija medicului care a fost de garda. La noi nu se fac consilii de medici care discuta cazurile. Fiecare medic este cu pacientii lui", mai spune directorul medical Calin Lazar.

 

Medicul Ioan Dobrescu a fost prins luand spaga de la parintii unui baietel, 500 de lei.

 

Chirurgul Ioan Dobrescu, prins cu spaga! Nu a vrut sa opereze un copil fara bani: "I-am dat 500 de lei si a zis ca e prea putin!", sustine bunica

Comentarii Facebook