Sambata 31 Iulie

Unde aruncăm masca de protecție după utilizare? Ministrul Mediului: „Trebuie arsă, e un deșeu medical”


Ministrul Mediului, Tanczos Barna, spune că măștile ar trebui să ajungă în gunoiul selectiv, pentru că sunt deșeuri medicale și trebuie neapărat să fie neutralizate.

Acesta mai adaugă că deșeurile neutralizate „ca la carte” sunt doar cele din spitale, însă oamenii nu pot duce măștile în locații unde sunt arse produse medicale folosite, singura soluție fiind tomberonul.

Cel mai important este ca masca să nu ajungă pe stradă. Dacă se aruncă la gunoi, în principiu nu o să mai ajungă nici la păsări. Fiecare groapă are obligația să acopere stratul de deșeuri din groapă cu pământ sau cu un material special conceput pentru așa ceva, astfel că nu pot ajunge la păsări”, a explicat Tanczos Barna, la Digi24.

România, aproape de 4 milioane de persoane vaccinate

România se apropie de 4 milioane de persoane vaccinate. Peste 1.400 de medici de familie au primit vaccinuri anti-COVID în cabinetele lor, potrivit coordonatorului campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță.

Topul celor 5 județe după vaccinarea la medii de familie, în mediul Urban, cuprinde județele Timiș, Dâmbovița, Călărași, București și Dolj. Topul celor 5 județe după vaccinarea la medici de familie, din mediul rural include județele Călărași, Dâmbovița, Timiș, Dolj și Bihor.

Clujul, în topul județelor cu populație vaccinată

Cele mai multe persoane vaccinate raportate la numărul total de locuitori sunt în București și în județele Cluj, Sibiu, Btașov și Timiș.

La București, rata de acoperire vaccinală este de 35,78% din populația rezidentă și 42,43% din populația eligibilă. Pe locul doi se află Clujul cu o acoperire de 32,77 din populația rezidentă și 38,6% din populația eligibilă, în județul Sibiu, 26,2% din populația rezidentă și de 28,9% din cea eligibilă.

În top urmează Brașov cu 25,4% și 30,9% și județul Timiș cu 24,8% și 29,5%. Pe ultimele cinci locuri sunt județele Neamț, Bacău, Giurgiu, Botoșani și Suceava.

În weekendul 14-16 mai au fost organizate, la nivel național, 29 de maratoane, în cadrul cărora s-au vaccinat peste 60.000 de persoane.


Comentarii Facebook