Un taximetrist din Turda a lăsat un bărbat fără ajutor, iar acesta a murit. Acum riscă să ajungă la închisoare


Un taximetrist din Turda este cercetat penal pentru săvârșirea infracțiunii de lăsarea fără ajutor a unei persoane aflate în dificultate. Mai precis ar fi sunat prea târziu la 112, iar bărbatul căzut pe stradă a murit.

Inițial, în acest caz a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă. După apariția mai multor imagini surprinse pe camerele de supraveghere din zonă, polițiștii au anunțat că cercetările au fost extinse pentru săvârșirea infracțiunii de ”lăsarea fără ajutor a unei persoane aflate în dificultate”.

La scurt timp după miezul nopții, taximetristul a oprit în dreptul persoanei care se afla pe asfalt. Șoferul, însoțit de încă o femeie, a coborât din mașină și a încercat să vadă dacă bărbatul are nevoie de ajutor. A încercat să îl ridice, dar a plecat fără a suna la 112.

Pe imagini se vede cum victima a încearcat să se ridice singură, dar a căzut la loc. Taximetristul a revenit după mai bine de o oră, iar bărbatul a fost găsit fără suflare. Numai în acest moment, taximetristul a sunat la 112, dar nu a mai putut face nimic.

Legea spune că omisiunea de a da ajutorul necesar sau de a anunţa de îndată autorităţile de către cel care a găsit o persoană a cărei viaţă, integritate corporală sau sănătate este în pericol şi nu are putinţa de a se salva, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, conform stirileprotv.ro.

Comentarii Facebook