Miercuri 24 Aprilie

Un șofer a fugit de poliție la Dej. Un polițist a fost lovit, dar procurorii țin cu fugarul


Un șofer din Bistrița a fugit de poliție la Dej, când s-a încercat oprirea lui la un filtru cu radar, pe raza localității Valea Luncii. 

Incidentul a avut loc miercuri, 19 decembrie, în jurul orei 13.00, când un echipaj de poliție de la Dej efectua o acțiunea cu pistolul radar in localitatea Valea Luncii. Un șofer, care a depășit viteza legală, a fost semnalizat să oprească, dar acesta a accelerat și s-a făcut nevăzut. 

Politistii au pornit in urmarirea acestuia și au alertat un alt echipaj situat pe traseu. Cu ambele echipaje pe urmele lui, șoferul a ajuns până la intersecția cu centura municipiului Gherla, de unde s-a întors spre Dej și a fost blocat în zona benzinăriei OMV.

Polițiștii au vrut să îl imobilizeze, dar șoferul a accelerat și a dus un agent pe portieră, izbindu-l de asfalt. Polițistul a apucat să deschidă portiera mașinii, dar conducătorul auto a apăsat accelerația și l-a târât cu mașina pe omul legii. Mașina a fost găsită, abandonată, în zona pădurii Bungăr, iar șoferul s-a prezentat singur, ulterior la sediul poliției și a spus că s-a speriat de polițiști.

Acesta nu era beat, avea permis, dar abia când a fost căutat în baza de date s-a văzut că șoferului i-a fost suspendat permisul de conducere in urma cu o luna, în Cluj-Napoca. Atunci, acesta a contestat in instanta masura si astfel, pana la finalizarea procesului, permisul de conducere a ramas la el, scrie Dejeanul.ro.

Pocurorii din Dej au decis că șoferul nu trebuie reținut sub acuzația de ultraj, fiind suficientă suspendarea permisului pentru 60 de zile.

Jurnaliștii de la Dejeanul.ro susțin că șoferul ar fi motivat că se grăbea la Cluj-Napoca unde soția lui a fost implicată într-un eveniment rutier. Derularea faptelor arată, însă, că acesta nu se grăbea să ajungă la Cluj-Napoca, mai ales că de la Gherla s-a întors la Dej. 

Comentarii Facebook