Un șofer a fost reținut la Cluj după ce a fost prins de două ori la rând beat la volan


Poliţiştii clujeni cercetează un bărbat de 58 de ani din oraşul Sărmaşu, judeţul Mureş, pentru conducere sub influenţa alcoolului.

La data de 4 februarie a.c., în jurul orei 04.20, poliţiştii Biroului de Ordine Publică Câmpia Turzii au depistat un bărbat de 58 de ani din oraşul Sărmaşu, judeţul Mureş, în timp ce conducea un autoturism pe strada George Coşbuc din municipiul Câmpia Turzii deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, respectiv cu o concentraţie de peste 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat conform rezultatului testării cu aparatul etilotest”, informează IPJ Cluj.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit faptul că bărbatul respectiv, a fost depistat în data de 3 februarie a.c. în timp ce conducea prin municipiul Câmpia Turzii acelaşi autoturism, deşi la acel moment avea o concentraţie de peste 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat, ocazie cu care i-au fost retrase plăcuţele de înmatriculare întrucât avea inspecţia periodică expirată. 

Cel în cauză a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În  cauză  se  efectuează  cercetări  sub  aspectul  săvârșirii  infracțiunilor de ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere” şi „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe”,  fapte prevăzute și pedepsite de Codul penal.

Faţă de bărbat, poliţiştii au dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca la expirarea acesteia, cel în cauză să fie prezentat în faţa magistraţilor din cadrul Judecătoriei Turda,  în vederea dispunerii unei măsuri preventive.


Comentarii Facebook