Un singur muzeu clujean este in top 10 al celor mai vizitate muzee din tara. Vezi care!

Un singur muzeu din judetul Cluj este in top 10 al celor mai vizitate muzee din tara, potrivit datelor Ministerului Culturii.

 

Topul celor mai vizitate muzee este condus de Muzeul Satului din Bucuresti, Muzeul Brukenthal din Sibiu si Muzeul Peles din Sinaia, potrivit adevarul.ro. Urmeaza Muzeul Taranului Roman din Bucuresti, Muzeul Bran, Muzeul National de Arta al Romaniei din Bucuresti, Muzeul National de Istorie a Romaniei, Muzeul National de Arta Contemporana din Bucuresti si Complexul National Muzeal "Moldova" din Iasi. Abia pe locul 10 al topului se situeaza o institutie din Cluj: Muzeul National de Istorie a Transilvaniei, care a avut anul trecut 9.750 de vizitatori.

 

Potrivit analizei facute de Adevarul, in 2009, muzeele si expozitiile din intreaga tara au atras peste 10 milioane de vizitatori. Cei mai multi, peste un milion, au fost in Bucuresti. In Cluj, muzeele si expozitiile au atras doar 350.000 de vizitatori, mai putini decat in alte judete, precum Dolj, Valcea, Brasov, Prahova, Sibiu, Mures, Suceava, Neamt sau Constanta.

 

Vezi si

Angajatii Muzeului de Istorie din Cluj ii cer vehement ministrului Culturii sa aloce o cladire pentru Muzeu

Comentarii Facebook