Un șarpe veninos a scăpat din acvariul unui crescător și a fost găsit în mașină de un șofer. Reacția poliției e de amatori - FOTO


Un șofer din Hunedoara a tras o sperietură serioasă, după ce a găsit un șarpe nord american, ”foarte veninos”, în mașină. În cele din urmă, șarpele a ajuns la Vivariul de la UBB Cluj, iar specialiștii spun că lucrurile nu sunt chiar atât de dramatice. 

Șoferul din Hunedoara s-a panicat când a găsit șarpele și a cerut ajutor la 112. ”Am apelat la 112 și poliția mi-a recomandat telefonic să-i tai capul. De pe un grup de detecție am aflat că e un șarpe nord-american foarte veninos. Șarpele a fost prins și adus la Cluj, la Terariul de la UBB Cluj”, a relatat șoferul. 

Reptila a fugit din terariul unui crescător din Hunedoara și refugiat într-o mașină pentru că acolo era căldură. Cazul a fost semnalat pe Protecția Animalelor Cluj, iar unul dintre colaboratorii activi, Daniel Szekely, a explicat pentru Știri de Cluj mai multe amănunte. 

Șarpele se află la Vivariul UBB Cluj și este în grija specialiștilor.

Se pare că accidental a scăpat de la un terarist amator și căuta căldură, fiind caldă mașina. Situația nu este așa de gravă. A scăpat accidental. Șarpele este o specie din familia viperelor din America de Nord și nu este atât de periculoasă cum pare. Nu se găsește în fauna noastră și nu ar fi supraviețuit climei”, a spus acesta.

Daniel a explicat că șerpii au o reputație proastă în mod gratuit. ”Nu mușcă de regulă decât dacă este prins, șerpii au o reputație rea gratuită. Și chiar dacă ar musca la veninoși multe din mușcături sunt ”uscate” (n.red. nu au venin).

Din păcate, cazul a fost mediat în mod eronat. Noi avem în fauna noastră patru specii de vipera, cel puțin una din ele (vipera cu corn) e mai periculoasa decât protagonistul întâmplării cu pricina”, a mai spus Daniel Szekely.

Acesta crede că ar trebui o informare mai corectă asupra șerpilor, pentru că aceste reptile sunt extrem de importante pentru ecosistem.

Capture.JPG

Comentarii Facebook