Sambata 2 Decembrie

Un râs a fost lovit mortal pe o șosea de lângă Cluj. OPMCB: Este necesar sa fie anunțată Garda de Mediu Cluj în asemenea situații!


Zilele trecute, un râs (o specie grav amenințată, care este protejată legislativ prin Directiva Habitate a UE și legislațiile naționale) a fost lovit mortal pe o șosea de lângă Cluj, anunță cei de la Organizația pentru Protecția Mediului și Combaterea Braconajului – OPMCB. Ce facem într-o asemenea situație? 

În cazul râsului, pisicii sălbatice, al lupului este necesar sa fie anunțată Garda de Mediu Cluj, spun cei de la OPMCB.

„De curând, un râs a fost lovit mortal pe o sosea de lângă Cluj. Din păcate accidente se vor mai întâmpla și uneori chiar speciile strict protejate cad victime. Acum doua săptămâni un urs a fost accidentat mortal pe autostradă, lângă Turda.

În cazul râsului, pisicii sălbatice, al lupului este necesar sa fie anunțată Garda de Mediu Cluj. Dacă nu știți cum, puteți să o faceți către noi, ne ocupăm noi mai departe.

Așadar, o pisică tigrată poate să aparțină speciei sălbatice, să nu trecem indiferenți!

Mare grijă cu prietenii noștri domestici, rudele acestor specii, pe care din indolența, nepăsare și lipsă de educație, adesea le găsim pe străzile și șoselele patriei, hoinare, mutilate sau chiar pe ultimul drum.

Fenomenul câinilor hoinari nu este o noutate, dar încă unii dintre noi suntem sceptici când vine vorba despre plângeri la poliție împotriva celor iresponsabili.

Reamintim ca legile de protecția animalelor și în special legea 205/2004 interzic ca animalul deținut să părăsească proprietatea personală, neînsoțit în lesă, iar această lege prevede inclusiv pedepse cu închisoarea.

În imagini se văd și un pui de pisică sălbatică și una domestică, atacată de câini, la marginea pădurii. Aceste lucruri se vor întâmpla cât timp preferăm sa închidem ochii și să luam apărarea sătenilor și proprietarilor, de care ne este mai milă decât de aceste victime. Victime ale indiferenței noastre, a tuturor”, scriu reprezentanții OPMCB.


Comentarii Facebook