Un primar se laudă că a atras fonduri europene peste Cluj-Napoca și Oradea


Primarul municipiului Bistrița, Ovidiu Creţu, a spus că a reuşit să atragă cei mai mulţi bani din fonduri europene pe cap de locuitor din regiunea de Nord-Vest.

Acesta a spus că în oraş sunt în implementare proiecte cu fonduri europene în valoare de peste 95 de milioane de euro, ceea ce situează Bistriţa pe primul loc în regiunea de dezvoltare în Nord-Vest, surclasând cele două mari oraşe din regiune: Oradea şi Cluj Napoca.

O latură obligatorie pentru orice autoritate publică locală este dezvoltarea şi asta o putem face pe bani europeni. Echipele care se ocupă la Primăria Municipiului Bistriţa de atragerea banilor europeni sunt fruntaşe în regiunea de Nord-Vest şi la nivel de ţară. Suntem pe locul întâi pe regiune la sumele atrase raportat la numărul de locuitori. Am depăşit cu puţin municipiul Oradea, am depăşit cu ceva mai consistent Clujul şi Zalăul şi am surclasat cu totul Satu Mare şi Baia Mare”, a spus Ovidiu Creţu, scrie Mediafax.

Cu un total de 74 de blocuri de locuinţe cu aproximativ 3.200 de apartamente, municipiul Bistriţa se situează de departe - raportându-ne tot la numărul de locuitori - pe primul loc în ţară în accesarea fondurilor pentru reabilitarea termică a blocurilor. Vom merge înainte pe această linie pentru că este un avantaj extrem de important pentru cetăţeni: factura la gaz să scadă la jumătate la apartamentele care sunt reabilitate şi de asemenea, oraşul are un aspect plăcut” a mai spus primarul oraşului Bistriţa.

Comentarii Facebook