Un panou a luat foc în blocul operator al Institutului de Urologie din Cluj, în timp ce un pacient se afla în salon. Institutul nu are aviz ISU FOTO/VIDEO


Un panou de iluminat din blocul operator al Institutului de Urologie din Cluj-Napoca a luat foc, luni după-amiază, din cauza unui scurtcircuit.

Conform ISU Cluj, o autospecială pentru stins incendii a fost alertată, în jurul orei 15.30, ca urmare a unui apel primit pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112 cu privire la un faptul că un panou de iluminat, situat în blocul operator al Institutului de Urologie din Cluj-Napoca, a luat foc.

Personalul spitalului a reacționat prompt, reușind să stingă panoul led cu mijloace proprii, și au mutat pacientul care se afla în blocul operator într-un alt salon. Pacientul nu a suferit afecțiuni în urma acestui eveniment.

Nu au fost necesare măsuri de evacuare pentru pacienți sau pentru personalul spitalului. 

În momentul sosirii pompierilor la locul solicitării, panoul respectiv nu mai ardea și nici nu mai fumega.

Conform reprezentanților ISU Cluj, Institutul de Urologie nu are autorizație de securitate la incendiu. A fost controlat în luna ianuarie 2020 când au fost sancționați cu amendă și al doilea control a avut loc în luna noiembrie 2020 că urmare a ordinului primit.

Comentarii Facebook