Duminica 22 Mai

Aproape 3.500 de clujeni vor primi tichete de alimente pentru masa de Crăciun


Primăria Cluj-Napoca anunță că aproape 3.500 de clujeni cu situații materiale precare vor primi și în acest an tichete sociale pentru achiziția de alimente. Acestea vor fi distribuite până la Crăciun. 

Urmând principiul european < Nimeni să nu fie lăsat în urmă >, continuăm programul „Alimente” - ce presupune oferirea tichetele valorice clujenilor aflați într-o situație vulnerabilă și în evidențele Direcției de Asistență Socială și Medicală a Primăriei Cluj-Napoca.

Prin acestea se pot achiziționa alimente din magazinele din municipiu cuprinse în program.

Programul social „Alimente” este creat pe principiul solidarității. Venim astfel în sprijinul familiilor și persoanelor singure vulnerabile, care au o situație materială precară, a familiilor și persoanelor singure marginalizate social sau aflate în risc de marginalizare și excluziune socială”, transmite Emil Boc, pe pagina sa de Facebook.

Pot beneficia de programul „Alimente” următoarele persoane:

a) persoane cu handicap grav sau accentuat, neinstituționalizate;

b) pensionari, invalizi, veterani, văduve de război, persoane deportate, prizonieri, persecutați politic, eroi martiri ai revoluției, orfani, ale căror venituri nete lunare pentru persoana singură sunt de până la 1082 lei și de până la 786 lei/membru de familie;

c) șomeri înregistrați (cu indemnizație și fără indemnizație de șomaj) ale căror venituri nete lunare pentru persoana singură sunt de până la 1082 lei și de până la 786 lei/membru de familie;

d) beneficiari de ajutor social sau de alocație pentru susținerea familiei;

e) victimele traficului de persoane;

f) victimele violenței domestice.

Acest program este susținut din bugetul local al municipiului Cluj-Napoca. Tichetele se acordă o singură dată pe an, în limita sumelor aprobate cu această destinaţie în buget. Distribuirea tichetelor sociale se face prin intermediul DASM și în cluburile pensionarilor din cartierele orașului.

Comentarii Facebook