Un ornament de pe Continental a căzut în capul unei tinere / UPDATE: De ce nu se reface clădrea - FOTO

 

Un ornament de pe clădirea în care a funcționat hotelul Continental a căzut, miercuri seara, în capul unei tinere de 27 de ani.

 

Poliția Locală Cluj-Napoca a intervenit și a delimitat zona cu bandă ce interzice accesul. Pompierii au fost chemați si ei cu scara, pentru a curăța fațada de alte bucăți de ornamente și tencuială care pot cădea în capul trecătorilor. 

 

Victima a primit îngrijri medicale și ar fi în afara oricărui pericol

 

Clădirea este deținută din luna septembrie 2013 de controversatul om de afaceri clujean, Ioan Bene, judecat pentru fapte de corupție în dosarul Uioreanu. Acesta a promis încă de atunci că va reface integral clădirea, dar acest lucru nu s-a întâmplat,

 

Bene a închiriat, însă, vitrinele fostului hotel, iar acolo sunt promovate acum diverse evenimente, fațada fiind un adevărat talmeș-balmeș. Veniturile încasate se ridică la câteva mii de euro pe lună, dar niciun ban nu a mers în consolidarea fațadei.

 

Primarul Emil Boc îi pregătește o surpriză lui Ioan Bene și celorlalți proprietari de clădiri nerefăcute din centrul Clujului. Din 2016, impozitul va crește de 5 ori pentru clădirile nerefațadizate. Cei care nu plătesc vor fi executați silit pentru recuperarea banilor și riscă să își piardă proprietățile. 

 

Hotelul Continental din Cluj-Napoca și-a schimbat proprietarul. Cât costă restaurarea? - EXCLUSIV

---------------------

UPDATE 

 

În cazul clădirii în care a funcționat Hotelul Continental, Primăria Cluj-Napoca a aplicat două amenzi pentru neîntreținerea fațadei, în 2009 și 2011. 

 

Din 2013, clădirea a fost vândută către firma Napocamin, deținută de omul de afaceri Ioan Bene. ”Primăria Cluj-Napoca i-a trimis nenumărate somații pentru a reface fațada, iar ultima a fost acum o lună. Proprietarul avea obligația ca în regim de urgență, după cumpărare, să ceară autorizație pentru refacerea fațadei. Nu a făcut acest lucru.

 

Proprietarul a depus la Primăria Cluj-Napoca o cerere de obținere a unei autorizații de construcții pentru refacerea imobilului, pe baza unui proiect care a fost folosit și de vechiul proprietar, care se angajase anterior că va reface clădirea și va amenaja un parking pe strada Avram Iancu. Așa a obținut autorizația de constucție. Noul proprietar a solicitat autorizație, dar nu a fost de acord să construiască parkingul”, a precizat purtătorul de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca, Oana Buzatu.

 

Lucrurile s-au blocat, iar clădirea a fost folosită ca spațiu de promovare a unor evenimente (vitrinele erau închiriate), iar ocazional, în Continental se țineau petreceri private. ”Aceste petreceri nu le-am autorizat, dar erau private. Când ne-am prezentat acolo să facem verificări, ni s-a spus că e petrecere privată. Probabil ISU Cluj ar fi putut să intervină și să verifice siguranța locului”, a mai spus Oana Buzatu.

Comentarii Facebook