Un oraș din Cluj a rămas fără căldură, după ce s-a stricat centrala termică. Primarul a fost luat prin surprindere


Centrala cu rumeguș din Huedin a suferit o avarie gravă, mai mult de 60% din capacitate fiind afectată, iar oamenii aă rămas în frig.

Este vorba despre școală, blocurile ANL și instituțiile publice.

Se pare că reparațiile ar urma să dureze 2 săptămâni.

Așa cum știți, săptămâna trecută a avut loc o defecțiune, pe care societatea care se ocupă de centrala termică a încercat să o remedieze, dar nu a reușit, fiind afectat mai mult de 60% din capacitatea de producție a centralei.

Săptămâna aceasta s-a încercat contactarea a mai multor firme care sunt specializate în centrale termice sub presiune mai mari de 4 megawatt. Am primit până ieri 4 oferte care ne spuneau cât costă reparația și în cât timp se rezolvă problema. Acestea au variat între 3 miliarde și 7 miliarde, iar termenul de execuție între două săptămâni și șase săptămâni.

Joi am ales oferta cea mai bună, o firmă cu care vom semna un contract mâine dimineață. Se va apuca de lucru, prețul este de 3 miliarde, iar termenul de execuție este de maximum două săptămâni.

Pentru a face rost de bani, am convocat Comitetul pentru Situații de Urgență al orașului să informăm despre oferte pentru că numai așa putem face demersurile oficiale către Prefectură și Consiliul Județean ca să primim un sprijin financiar în acest sens.

În săptămâna aceasta, înainte de ședință am avut discuții telefonice cu prefectul și președintele Consiliului Județean care ne-au promis că ne vor da acest sprijin financiar.

Deci de mâine (vineri – nota redacției) se apucă la lucru, termen de execuție maxim în două săptămâni, ne pare rău că nu putem mai repede dar asta este cel mai puțin termen oferit de către aceste firme.

Cu școala am rezolvat problema, se face școala fizic în clădirea veche a Liceului Tehnologic Vlădeasa și în cea nouă cu asigurarea surselor de căldură. Ne pare rău de ANL-uri, de instituția primăriei și noi nu avem căldură, de trezorerie, finanțe, judecătorie și așa mai departe dar sperăm că problema se va rezolva foarte curând”, a anunțat Mircea Moroșan, conform apuseni.info.

Primarul Moroșan este făcut incompetent de USR

Oricât de roz ar vrea să prezinte domnul primar Mircea Moroșan și echipa sa situaţia actuală a oraşului Huedin, pentru cei care trăiesc în el, realitatea are profunde accente de gri. În general, cheltuielile sunt “orientate”, ca să ne păstrăm spiritul eufemistic, către colaboratorii şi prietenii tradiţionali ai domnului primar și coaliției locale de guvernare PNL-UDMR.

Cu toate că în perioada octombrie 2018 – iunie 2019 Primăria Orașului Huedin a „ars” 81.111 lei ( 17.000 euro) pentru strategii de alimentare cu căldură a Huedinului pe termen mediu și lung și pe studii de fezabilitate pentru reabilitare sistem de alimentare cu căldură in Huedin, cetățenii și angajații mai multor instituții publice sunt nevoiți sa locuiască sau să muncească in condiții inumane.

Surpriză, „echipa câștigătoare” de la Huedin PNL-UDMR, sub atenta îndrumare a domnului primar Mircea Morosan, se pregătesc să coacă/ardă și in 2022 încă 20 000 euro pentru o noua strategie privind alimentarea cu energie termică.

Ne întrebăm cum au fost valorificate aceste strategii și studii de fezabiltate? Care au fost beneficiile reale pentru locuitorii orașului Huedin?”, arată consilierii locali USR Huedin.

Comentarii Facebook