Un oficial guvernamental susține că jumătate dintre măştile de pe piaţă nu protejează împotriva COVID-19

 

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, anunță că jumătate dintre măștile comercializate în România nu protejează împotriva coronavirusului.

Inspectorii de la Protecția Consumatorilor au făcut controale și au depistat problemele, aplicând amenzi în valoare de 18 milioane de lei. 

Sunt dezamăgit de calitatea măştilor de protecţie aflate pe piaţă în acest moment. Dacă vă spun că jumătate din măştile care se găsesc la comercializare, în momentul de faţă, în reţelele de distribuţie - hypermarketuri, farmacii, depozite, la importatori - nu respectă, adică nu ne protejează, aţi zice că exagerez, dar asta este realitatea. Vreau să dau un mesaj foarte clar că acest lucru trebuie să înceteze. Nu putem să acceptăm să fie puse la comercializare măşti care nu protejează populaţia”, a spus ministrul, potrivit Agerpres.

Acesta le recomandă românilor să caute măștile produse în România, pentru că cele 16 companii care produc ”pot asigura întregul necesar de consum al României şi îi sfătuiesc să caute produse româneşti, pentru că sunt acreditate, sunt verificate şi sunt cele mai bune de pe piaţă”.

Comentarii Facebook