Un nou proiect inutil apare la Cluj. Ce este Someș Delivery? Care este proiectul așteptat de clujeni

 

Un proiect care va anima râul Someș timp de 3 zile va fi pornit în această vară la Cluj-Napoca. 

 

Someș Delivery are loc între 12 - 14 iunie și va include dezbateri despre cele mai bune moduri de folosire a Someșului, dar și spectacole, ateliere pentru copii sau concerte.

 

Avem o imagine vagă a Someșului, deși e parte din viața noastră de zi cu zi. Orașul pare să îi fi întors spatele, ridicând clădiri fără geamuri către râu sau maluri inaccesibile. Noi căutăm să animăm din nou Someșul și invităm întreaga comunitate să propună mici activități și amenajări temporare; le vom aprecia în mod special pe cele care au potențialul de a deveni constante, firești, de zi cu zi. Vrem să readucem Someșul la viață permanent, nu doar trei zile pe an!”, spune Mihai Mateiu, managerul proiectului Someș Delivery.

 

Va fi amenajat și un pavilion deasupra spațiului verde existent între râu și strada Dragalina, ”oferind o legătură între cursul de apă, spre care se vor construi scări, și Cetățuie”.

 

Singurul punct laudabil este proiectul de mediu, ce va fi derulat în paralel în parteneriat cu organizația Zero Waste Romania, urmărește igienizarea întregului curs al Someșului Mic. Dincolo de acțiunile punctuale în zone în care urmează să aibă loc evenimente, Zero Waste a inițiat un proiect pe doi ani pentru igienizarea întregului curs, de la Gilău la Mica, punctul de ieșire al Someșului din județul Cluj.

 

Ordinul Arhitecților din România, Asociația miniMASS și Fundația Cărturești sunt parteneri în acest proiect.

 

În schimb, arhitecții clujeni, care dictează trendul orașului prin Comisia de Urbanism a Primăriei Cluj-Napoca nu duc un ”război” pentru amenajarea Dealului Cetățuia, adevăratul proiect pe care îl așteaptă clujenii.

Comentarii Facebook