Un minor din județul Cluj a fost bătut de un consilier local. Poliția e acuzată că ”încearcă să facă uitat dosarul” - VIDEO


Părinții unui adolescent de 17 ani acuză poliția din Gherla că protejează un consilier local din localitatea Aluniș, care a bătut un copil.

Consilierul local PMP ar fi fost înarmat li cu un topor.

Martorii audiați, dar și victima, au precizat exact cine au fost autorii agresiunii, iar bătaia a fost filmată. Cu toate acestea, polițiștii au făcut uitat dosarul și nu au identificat nici măcar un suspect în acest dosar. Deși comuna este împânzită de camere de supraveghere, reprezentanții primăriei au transmis ca în seara cu bătaia camerele de supraveghere nu au funcționat.

În urma bătăii, băiatul a avut nevoie de zeci de zile de îngrijiri medicale dar a avut nevoie și de consiliere psihologică, pentru ca a rămas cu traume, lucru confirmat de psihologii DGASPC Cluj. Fracturi, muscaturi adanci, multiple contuzii si hematoame sunt doar cateva din rănile suferite de adolescent în urma bătăii primite de la cei trei săteni, menționate de medicul legist în urma examinarii.

Avocatul victimei spune ca la începutul cercetării, după ce cazul a apărut în presa, polițiștii si-au dat interesul, fiind audiate aproximativ 10 persoane. Ce a urmat a fost o tentativă de mușamalizare a dosarului. În plus, spune avocatul, polițiștii care se ocupă de caz nu au mai răspuns niciunei solicitări primite de la el și l-au evitat cand a incercat sa obtina noi informații, scrie dejeanul.ro.

I-am căutat inclusiv la secție pentru a afla stadiul anchetei, dar cand erau sunați de la poarta și le transmit ca îi caut, îi spuneau portarului sa îmi transmită ca nu sunt în clădire”, ne-a declarat avocatul victimei.

Mama băiatului a spus că agresorii au încercat chiar sa pună presiune pe martori pentru a nu da declarații în fata politiei.

Am solicitat informații despre acest dosar la Inspectoratul de Poliție al Județului Cluj, dar reprezentanții IPJ au transmis doar ca procedura de urmarire penala nu e publica si nu au dorit sa ne precizeze cand s-a lucrat la dosar ultima data. De asemenea, au transmis ca în continuare “aduna probe”.

Consilierul local acuzat de victimă a negat acuzațiile.

Nu am fost chemat de către nimeni. Nici la politie nici…nimica, sa-mi spun și eu punctul de vedere. Cineva va răspunde pentru declarațiile care s-au dat și pentru ce s-a scris în presa. Eu nu-mi dau acordul sa fiu publicat nicăieri, sunteți informați mai mult de 80% greșit… Am fost acolo la bataie, da, dar restul…ramane la latitudinea dumneavoastra”, ne-a transmis consilierul local în punctul de vedere solicitat telefonic.

Comentarii Facebook