Un mic geniu de 13 ani, elev la un liceu din Cluj-Napoca, a uimit lumea la un concurs de inventică. A luat aurul la bătaie cu studenții din Indonezia


Un elev din Cluj a obținut aurul la o competiție internațională de inventică, împărțind marele premiu cu studenți de la universitatea din Indonezia - UST Yogyakarta.

Elevul Alex Bogdan Bora, clasa a 8-a la Colegiul Național George Coșbuc Cluj-Napoca, membru al Clusterului Magic Sciences, professor îndrumător Gabriel Nicolae Teodorescu, obține o nouă medalie de aur la o competiție internațională WYIIA 2023 - World Youth Invention and Inovation Award, plus a împățit marele premiu aur absolut, cu studenți de la universitatea din Indonezia - UST Yogyakarta.

Bogdan confirmă încă odată valoarea sa și clasarea în primii elevi/studenți internaționali la competiții / proiecte trandisciplinare de inventică și inovație pentru elevi și studenți(a 5-a medalie de aur obținută doar în acest an).

WYIIA 2023, este un eveniment organizat de Asociația Tinerilor Oameni de Știință din Indonezia (IYSA), și Universitas Sarjanawiyata Tamansiswa (UST) Yogyakarta

IYSA and Universitas Sarjanawiyata Tamansiswa (UST) Yogyakarta.

La această competiție internațională au participat 254 de echipe din 26 de țări în format de prezentare hibridă/online, participanții au venit de diverse universități și licee.

Tările participante au fost: Indonezia, Malaezia, Thailanda, Macedonia, Turcia, India, Africa de Sud, Iran, Puerto Rico, România, Emiratele Arabe Unite, Arabia Saudită, Nepal, Irak, Nigeria, Pakistan, Kazahstan, Coreea de Sud, Mexic, Tunisia, Hong Kong, Brazilia, Bulgaria, Serbia, Filipine și SUA.

GOLD INTERNASIONAL_page-0059.jpg

Comentarii Facebook