Haos în ridicarea gunoaielor pe o alee din Mănăștur. Nu e ca în Viena sau Munchen: ”Așa arată spațiul destinat gunoaielor, la ”standarde europene” - FOTO


Clujenii de pe Aleea Firiza din Mănăștur se plâng de faptul că deșeurile sunt gestionate extrem de prost, fiind munți de deșeuri la fiecare câteva zile. Aceștia au subliniat că au sesizat Primăria Cluj-Napoca, iar replica a fost că se va rezolva. Minunea nu durează niciodată mai mult de câteva zile, pentru că problema este frecvența de ridicare a gunoaielor. 

Aleea Firiza din Grădini Mănăștur la fiecare câteva zile se transforma în munte de gunoaie. După nenumărate solicitări făcute în decursul a 2 ani pe platformele Primăriei asa arată spațiul destinat gunoaielor, la “standarde europene”.

Pe site-ul primăriei regasim: ”Din 1 iulie 2019 este obligatorie colectarea selectivă a deșeurilor pe 4 fracții.

În cartierele de blocuri (asociații de proprietari):

La punctele de colectare din zonele de blocuri, în containere/pubele/puncte menajere îngropate, personalizate pentru fiecare fracție:

plastic/metal – galben;

hârtie/carton – albastru;

sticlă – verde;

deșeuri reziduale – negru;”.

Răspunsul Primăriei la fiecare solicitare a fost ca se vor lua măsuri. S-au transmis asigurări că odată cu demolarea garajelor și spațiul destinat gunoaielor v-a fi modernizat, dar un an mai târziu nicio schimbare. Mirosul insuportabil, oamenii străzii care zilnic cotrobăie prin pubele, gunoaiele imprastiate de vant pe cativa metri buni, niciunul dintre aceste motive nu este suficient pentru modernizare.

Asta nu este suficient, ghereta din stația de autobuz cu legume și fructe utilizează zilnic acest spațiu pentru legumele și fructele stricate sau nevândute și laditele acestora.

Fără să fie sesizată direcția de mediu nu se poate rezolva aceasta problema?”, a sesizat clujeanul.

Dacă ați surprins un incident care poate deveni o știre, ne puteți sesiza pe Whastapp (0722804093), pe Facebook sau pe office@stiridecluj.com. 

Comentarii Facebook