Un membru al clanului Cordunenilor, arestat la Cluj

Un membru al clanului Cordunenilor a fost dus in arestul IPJ Cluj, dupa ce a fost extradat de autoritatile spaniole. Tribunalul Cluj il condamnase in 2007 la trei ani de inchisoare, dar acesta a fugit in Spania.

 

Catalin Florin Dracea a fost condamnat in 2007 de Tribunalul Cluj la trei ani si jumatate de inchisoare pentru constitutire de grup infractional si trafic de droguri. Sentinta nu a putut fi pusa in aplicare intrucat acesta a fugit in Spania. In septembrie 2008, Curtea de Apel Cluj a emis pe numele lui un mandat european de arestare. Ieri a fost extradat de autoritatile spaniole, iar membrul clanului Corduneanu a fost dus in arestul IPJ Cluj.

 

Deocamdata, Catalin Florin Dracea are un mandat de arestare pe 30 de zile si va fi dus , fie la inchisoarea de la Gherla , fie va fi preluat de autoritatile din Iasi, in functie de ce decizie va lua instanta.

 

Cordunenii au fost retinuti in octombrie 2004, dupa ce au fost montorizati timp de un an. In 23 iunie 2005, au fost eliberati, printr-o decizie a Tribunalului Iasi, care a inlocuit masura arestarii cu aceea a interdictiei de a nu parasi tara.

 

Procesul a fost stramutat apoi la Cluj. In 2007 Tribunalul Cluj a condamnat opt membri ai clanului Cordunenilor cu pedepse cu inchisoarea cuprinse intre 3 si 8 ani pentru trafic de droguri si constituirea unui grup infractional. Seful clanului, Florinel Corduneanu- opt ani de inchisoare(dupa care sentinta a fost redusa de Curtea de Apel Cluj la 6 ani), Mihai Silviu Corduneanu, cinci ani de inchisoare, Catalin Florin Dracea, 3 ani si jumatate de inchisoare, Catalin Barsan- patru ani de inchisoare, Bogdan Leca- 4 ani de inchisoare, Catalin Emacu-3 ani de inchisoare, Stefan Horobet, 3 ani inchisoare, Silviu Gatlan, 3 ani de inchisoare. Constantin Bogdan si Vasile Calin- achitati.

Comentarii Facebook