Aproape 2000 de turisti la Salina Turda intr-o singura zi

Salina Turda a fost luata cu asalt de turisti. Ieri salina a fost vizitata de  1000 de adulti si 700 de copii. Astazi, "asediul" a fost reluat.

 

In timp ce reprezentantii salinei se plang ca sunt prea putini angajati, turistii spun ca trebuie sa astepte cate 20 de minute sa urce cu liftul, iar daca aleg scarile raman in intuneric pentru ca se opreste curentul.

 

Un bilet de intrare costa pentru adulti 10 lei, iar pentru cei mici 5 lei. De cand intra, insa, turistii se plang ca trebuie sa astepte 20 de minute sa ia liftul. Altii mai curajosi, se incumeta pe scari. "Am luat-o pe scari, ca nu am mai avut rabdare sa asteptam liftul, dar am ramas in intuneric, ca s-a oprit lumina. Ne-am speriat ingrozitor", ne-a spus Mihaela Jigmong, cand a iesit din salina.

 

Directorul SC Salina Turda Durgau, Ovidiu Mera, spune, insa, ca se intrerupe curentul si pentru ca turistii se joaca cu intrerupatoarele care sunt, din pacate, montate la indemana lor.

 

Administratorii salinei au incasat ieri din biletele vandute 11.000 de lei si inca 1100 lei si taxele la minigolf, bowling si barci. Fiecare dintre aceste distractii costa 10 lei pentru o jumatate de ora.

 

Directorul SC Salina Turda Durgau, Ovidiu Mera, a declarat pentru Stiri de Cluj.ro, ca se asteptau ca week-end-ul trecut , dupa inaugurare sa fie multi vizitatori, "dar acum chiar suntem surprinsi. Avem personal putin, doar 15 angajati, care fac fata cu greu afluxului de vizitatori. Saptamana viitoare vom demara procedura de angajare de personal suplimentar".

 

Directorul Salinei a mai spus ca potrivit schemei de personal trebuie sa fie 68 de angajati, dintre care numai in mina ar trebui sa fie 16 supraveghetori.

 

"Am primit plangeri din partea turistilor ca sunt prea putine barci pe lacul din mina Terezia, asa ca pe langa cele 7 existente vom mai aduce patru saptamana viitoare", a mai declarat pentru Stiri de Cluj .ro, directorul Ovidiu Mera.

 

Tot de saptamana viitoare vor incepe si lucrarile de racordare la inca o sursa de electricitate a imensei roti instalata in salina, din care turistii pot admira privelistea. Deocamdata, aceasta nu a fost pornita, intrucat in cazul in care cade curentul, nu exista o sursa alternativa de electricitate, iar turistii ar ramane suspendati. 

 

Directorul Ovidiu Mera spune, insa, ca se intrerupe curentul si pentru ca turistii se joaca cu intrerupatoarele care sunt, din pacate, montate la indemana lor.

 

 

Comentarii Facebook