Accident langa Huedin. Un cetatean maghiar ranit si trafic blocat aproape doua ore pe DN1

Un cetatean maghiar a fost ranit intr-un accident petrecut in aceasta dimineata intre Huedin si Poieni. Soferul autoturismului cu numere de Ungaria se indrepta spre Oradea si a intrat pe contrasens direct sub rotile unui TIR, inmatriculat in Polonia.

Accidentul de la iesire din Huedin, de pe DN1, s-a produs cu putine minute inainte de ora 8.00 dimineata. Cetateanul maghiar nu a adaptat viteza la conditiile de trafic, a derapat intr-o curba si a intrat pe contrasens, unde a fost lovit in plin de un autotren, care circula regulamentar. "Am intervenit rapid in acest caz, in 7 minute a fost acolo echipajul de prim ajutor din Huedin. Echipajul de terapie internsiva a pornit de la Cluj-Napoca si a preluat barbatul ranit in accident. Acesta a suferit mai multe escoriatii, era suspect de fractura si era inconstient", a declarat purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Cluj (ISU), Andrei Biris.

 

Barbatul ranit a fost transportat la Unitatea de Primire a Urgentelor Cluj (UPU) unde a fost supus examinarilor radiologice pentru a vedea daca se confirma suspiciunea de fractura. El este acum in stare stabila, dar medicii asteapta rezultatul analizelor pentru a se putea pronunta.

 

Circulatia in zona a fost blocata o ora si jumatate din cauza faptului ca din autotren s-a scurs motorina si a fost nevoie de interventia unui echipaj de la drumuri pentru a curata zona. Initial s-a imprastiat nisip peste motorina pentru a impiedica scurgerea combustibilului.

Cele doua autovehicule au fost inlaturate de pe carosabil si circulatia a fost reluata initial doar pe un fir pentru a impiedica formarea unor blocaje si mai mari in trafic. Circulatia rutiera intre Huedin si Poieni s-a restabilit complet abia la ora 11.00.

Comentarii Facebook