Un medic ORL din Cluj le dă micuților tablete pentru a ține legătura cu psihoterapeutul

 

Un medic ORL din Cluj a implementat un proiect prin care le oferă copiilor cu deficienţe de auz tablete pentru a ține legătura, prin internet, cu psihoterapeutul.

 

Medicul a câștigat un proiect în valoare de 50 de mii de euro și face logopedie online. În acest moment sunt 8 copii incluși în acest program și care au primit deja tabletele.

 

Ştefan este din Târgu Jiu şi s-a născut cu o deficienţă de auz. Copilul a făcut un implant de aparat auditiv, dar are nevoie și de şedinţe zilnice de logopedie.

 

Cu ajutorul tabletei, Ștefan nu mai trebuie să facă drumul de la Târgu Jiu la Cluj. ”S-a ajuns la identificare de cuvinte doar pe baza auditiva. Spune toate onomatopeele. Este pasionat de cifre si de litere”, a spus Bianca Nistor, profesor psihopedagog, conform realitatea.net.

 

Ideea i-a venit unui medic specialist ORL din Cluj. ”Nu-i suficient sa reabilitezi o data pe saptamana o ora. Cei care lucreaza cu copiii acestia stiu foarte bine cata munca este. Exercitiu continuu. Parintii trebuie invatati sa lucreze cu copiii si atunci am gasit o solutie buna sa-i ajutam, sa-i coordonam sa lucreze cât mai mult şi cât mai bine”, a spus Violeta Necula, medic specialist ORL.

 

Doctorul vrea acum să continue proiectul cu ajutorul autorităţilor.

Comentarii Facebook