Un laureat al premiului Nobel pentru Medicină, profesor la Harvard, vine la Cluj pentru a-și prezenta descoperirea revoluționară


Laureatul Premiului Nobel pentru Medicină, profesorul William Kaelin, cadru didactic la prestigioasa Universitate Harvard din Boston își va împărtăși cunoștințele în cadrul unei conferințe organizate în Cluj. 

Profesorul  își va prezenta cercetarea revoluționară alături de domnul profesor Mircea Ivan, din Indianapolis, SUA la conferința „Insights in Hematology”, organizată  sub egida Departamentului de Hematologie și a Centrului de Cercetări pentru Medicină Avansată Medfuture din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu”.

Evenimentul aflat la la cea de-a IX-a ediție va fi organizat în perioada 9 -10 mai,  pe stadionul Cluj Arena din Cluj-Napoca.

La eveniment vor fi prezenți și alți profesori ai unor universități renumite din Statele Unite și Europa, în calitate de speakeri. Printre aceștia se numără Gabriel Ghiaur, profesor (Johns Hopkins University, SUA), Eva Hellström Lindberg, profesor (Karolinska Institutet, Stockholm, Suedia, fost președinte al Asociației Europene de Hematologie), William Dalton, profesor (Johns Hopkins University, SUA), Maximilian Stahl profesor (Harvard Medical School, SUA) și Jonathan Fromm, profesor (University of Washington, Seattle, SUA). 

De asemenea, evenimentul va fi urmat de organizarea, în zilele de 11 și 12 mai 2024, a Conferinței Naționale de Transplant Medular și Terapii Celulare. Conferința, ajunsă la cea  de-a VIII-a ediție va fi organizată  împreună cu profesor Alina Tănase și echipa de cercetare de la Institutul Clinic Fundeni București.

Și această conferință va beneficia de prezența unor speakeri internaționali, printre care  se numără și profesorul Arun Wiita (Stanford Medical School, SUA), profesorul Ștefan Ciurea (University of California, SUA) și profesorul Shigeo Fuji (Osaka International Cancer Center, Japonia).

Comentarii Facebook