Șoferul responsabil pentru accidentul din Gherla, soldat cu decesul a doi soți, a fost condamnat la închisoare. Era beat și consumase substanțe


Tânărul în vârstă de 24 de ani, care a produs un teribil accident de circulație în octombrie 2023, în urma căruia două persoane au murit, a fost condamnat la închisoare.

Tânărul, care circula cu autoturismul în direcția municipiului Dej, s-ar fi angajat într-o depășire neregulamentară, intrând în coliziune cu un autoturism care circula în aceeași direcție de mers, condus de un bărbat de 67 de ani, din municipiul Dej.

Victimele, o profesoară din Dej și soțul acesteia, în vârstă de 67, respectiv 63 de ani, au decedat ca urmare a impactului. 

Testarea cu aparatul etilotest a tânărului de 24 de ani a indicat o alcoolemie de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind mai departe indicată și prezența substanțelor cu mefedronă, metcatinonă și clorometcatonină, potrivit gherlainfo.ro

Instanţa a apreciat acordarea  de daune morale în valoare 150.000 de euro pentru fiicele victimelor. 

De asemenea, a fost stabilite daune morale de 50.000 de euro pentru mama victimei și 20.000 euro pentru sora acesteia.

Apărarea șoferului a solicitat reducerea acestor daune, motivând că victimele nu ar fi purtat centuri, însă instanța a respins acest aspect din lipsă de dovezi. 

Astfel, șoferul a fost condamnat la 2 ani de închisoare, pentru conducerea sub influența alcoolului sau a altor substanțe și interzicerea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe o perioadă de 3 ani și de 3 ani şi 6 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă.

Șoferul care a ucis două persoane în accidentul teribil, la ieșire din Gherla, a fost arestat pentru 30 de zile - VIDEO

Comentarii Facebook