Un inspector de la finante a cerut MITA un apartament intr-un complex de lux din Cluj-Napoca


Un inspector de la finante a fost retinut de procuroriii DNA Alba, dupa ce a cerut MITA un apartament intr-un dintr-un complex de locuinte din Cluj-Napoca.

"Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Alba Iulia efectueaza cercetari penale fata de inculpatul Mihailescu Florin Gabriel, inspector in cadrul Directiei Generale a Finantelor Publice (D.G.F.P.) Alba, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de luare de mita.

Din Ordonanta de punere in miscare a actiunii penale intocmita de procurori a rezultat urmatoarea stare de fapt: in cursul anului 2009, inculpatul Mihailescu Florin Gabriel, in calitatea sa de functionar cu atributii de control la D.G.F.P. Alba, a pretins si primit de la reprezentantul unei societati comerciale un apartament in valoare de 20.000 euro amplasat intr-un complex de locuinte construit de aceasta firma in municipiul Cluj Napoca. Apartamentul a fost primit pentru ca inculpatul sa faciliteze efectuarea controlului in vederea rambursarii taxei pe valoarea adaugata catre firma respectiva si pentru achitarea efectiva a sumei de 438.583 lei cu titlu de TVA", au precizat procurorii DNA.

Florin Gabriel Mihailescu  a fost arestat pentru 29 de zile.

Comentarii Facebook