Un elev din Cluj-Napoca, medaliat cu argint la Olimpiada Internațională de Științe pentru Juniori!


În perioada 30 noiembrie – 10 decembrie 2023 , România a participat la Olimpiada Internaţională de Științe pentru Juniori, desfășurată în Bangkok, Thailanda.

Echipa României a obținut rezultate deosebite, aducând acasă 6 medalii, 4  de argint și 2 de bronz.

Printre medaliați s-a aflat și Neag Tudor Brendan, elev al Colegiului Național „Emil Racoviță” din Cluj-Napoca, care a obținut o medalie de argint. 

Au mai obținut medalii de argint și Jicu Alexandru Ioan, de Școala Gimnazială nr. 10, Bacău, Covrig Raul Alexandru, Colegiul Național „Dragoș Vodă”, Sighetul Marmației și Gheorghe Rareș Răzvan, elev la Școala Gimnazială Căpitan Aviator Mircea Bădulescu, din Buzău.

România a adus acasă și două medalii de bronz obținute de Macoveiciuc Sabrina Giulia, elevă la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava și Negureanu Alexandru Paul, de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică București.

Delegația României a fost coordonată de Victor Păunescu, profesor de fizică la Liceul Tehnologic „Mircea Vulcănescu”, București, George-Alexandru Croitoru, profesor de biologie la Colegiul Național „Mihai Viteazul”, București, Iacob Voichițoniu, profesor de chimie la Liceul Teoretic „Alexandru Ioan Cuza”, București.

,,Olimpiada Internațională de Științe pentru Juniori (IJSO) este o competiție de știință pentru elevii care nu împlinesc 16 ani până la la 31 decembrie al anului competițional. IJSO își propune să promoveze interesul pentru știință în rândul elevilor, solicitându-le rezolvarea de probleme, gândirea critică și realizarea unor experimente. De-a lungul anilor, IJSO își propune să aibă un impact pozitiv asupra educației, în disciplinele chimie, fizică și biologie.” anunță Ministerul Educației.

IJSO are loc în prima săptămână a lunii decembrie a fiecărui an, în diferite țări.

Anul acesta au participat 54 de țări.

Comentarii Facebook