Un echipaj din cadrul SMURD Cluj a obţinut primul loc la un concurs de prim ajutor desfăşurat în Germania


SMURD Cluj a obţinut primul loc la cea mai avansată categorie din concurs, ca şi nivel de pregătire şi vârstă, la întrecerea care a avut loc în Germania.

Echipa participantă a fost formată din instructori ai centrului de pregătire SMURD Cluj, paramedici pompieri, asistenta sefă şi coordonatorul paramedicilor voluntari din cadrul SMURD Cluj.

Concursul a fost organizat de către Asociaţia Regională a Cavalerilor Ioaniţi Mittelthuringen și a avut ca scop evidențierea nivelului de pregătire a echipajelor de prim-ajutor din cadrul structurii. Organizația este una dintre cele mai vechi din Germania, activitățile ei principale fiind axate pe acordarea primului ajutor medical, acțiuni umanitare și cooperarea cu structuri similare la nivel internațional.

Concursul a avut loc în perioada 15-16 iunie a.c. în localitatea Weimar, Germania și a avut înscrise 46 de echipaje din organizație. Acestea au cuprins membrii profesioniști și de tineret împărțiți pe categorii de vârstă și competențe. Categoria S, la care clujenii au fost înscriși, a adus în competiție echipajele de prim-ajutor cele mai avansate.

Participarea a fost în calitate de invitați de onoare, iar punctajul obținut a adus echipei noastre locul I și aprecierile părții germane.

Echipa a fost formată din Claudia Mureșan - asistent în cadrul SMURD Cluj, Andrei Bălan - paramedic voluntar, și coordonator al paramedicilor voluntari din cadrul SMURD Cluj, plutonier major Andras Deak, plutonier Aurel Dobârtă - instructori din cadrul Centrului de formare și pregătire în descarcerare și asistență medicală de urgență al ISU Cluj, plutonier major Zoltan Gabora - paramedic din cadrul Detașamentului de Pompieri Huedin şi plutonier Emil Tudor - paramedic din cadrul Detașamentului de Pompieri Dej.

Comentarii Facebook