Un drum județean intră în reparații! Strada asigură accesul către o zonă turistică din Cluj


Un nou drum județean, aflat în zona de munte a Clujului, intră în reparații. Astfel, vor fi executate  o serie de lucrări de întreținere pe drumul județean DJ 103H Bologa – Săcuieu – Scrind Frăsinet.

Lucrările vizează un sector cu lungime de aproape 7 kilometri cuprins între pozițiile kilometrice 12+250 și 19+209 și au drept principal scop asigurarea unei circulații rutiere normale, în condiții de deplină siguranță.

Acest drum județean asigură o legătură rapidă între drumul național DN1, prin localitatea Bologa, şi drumul județean DJ 108C care traversează zona turistică Scrind Frăsinet – Răchițele – Doda Pilii, iar apoi, pe drumul județean DJ 763, până în Ic Ponor.

În această etapă a lucrărilor sunt efectuate curățarea șanțurilor, rigolelor și a podețelor.

De asemenea, urmează a fi derulate operațiuni constând în întreținerea părții carosabile prin frezarea zonelor deteriorate, colmatarea rosturilor, înlăturarea criblurii de pe carosabil, întreținerea platformei drumului prin tratarea burdușirilor și a tasărilor, aducerea la profil a acostamentelor și completarea acestora, refacerea terasamentelor deteriorate, decolmatarea camerelor de cădere, asigurarea esteticii rutiere prin tăierea lăstărișului și a vegetației din zona drumului, întreținerea drumurilor laterale prin reprofilare cu cilindrare, înlocuirea de podețe și refacerea timpanelor la podețe.


Comentarii Facebook