Un doctorand de la UBB Cluj, psiholog în devenire, s-a aruncat de pe bloc

 

Ligia Blidariu, doctorand la UBB Cluj, s-a sinucis în urma unui eșec pe plan personal. Tânăra s-a aruncat de pe un bloc din Mărăști.

 

Tragedia s-a petrecut în noaptea de 14 spre 15 august. Locatarii blocului au fost alertați în momentul în care au observat o femeie care folosea liftul pentru a urca și coborî etajele, fără întrerupere. Când au vrut să o ia la întrebări, aceasta a fugit și s-a aruncat de pe bloc. 

 

Poliția a declanșat o anchetă, dar se pare că Ligia a suferit un eșec personal. 

 

Ligia Blidaru a absolvit Facultatea de Psihologie și pe cea de Studii Europene. Ea își continua studiile în psihologie, dar lucra ca și consilier psihologic. 

 

Într-un mesaj postat pe Facebook vorbea cu optimism desore viitor. ”Iată că a trecut puțin mai mult de un an de când am început să profesez și îmi pregătesc dosarul care îmi va atesta în mod oficial calitatea de consilier psihologic autonom. Dar mult mai importantă decât un titlu este călătoria inițiatică extraordinară prin care am trecut pentru a ajunge aici - și simt că m-am dezvoltat într-un an cât alții în șapte, lucru care mă uimește și mă face să mă simt, în mod paradoxal, umilă.

 

Așadar, pentru a serba evenimentul, doresc să transmit tuturor mesajul meu de recunoștință pentru sprijinul oferit în devenirea mea profesională. Le mulțumesc soțului, familiei, prietenilor și profesorilor care m-au ajutat să realizez că pot deveni ceea ce sunt acum. Le mulțumesc și celor care au trecut prin viața mea și nu îmi mai sunt alături, pentru că de la fiecare am avut de învățat multe despre mine și despre lume. Le mulțumesc colegilor, mentorilor, autorilor de articole și cărți care m-au ajutat când mă găseam la ananghie.

 

Mai ales le sunt recunoscătoare în parte fiecăruia dintre clienți, alături de care am învățat atât de multe și continui să învăț în fiecare săptămână cum le pot facilita mai bine dezvoltarea personală și profesională. Din păcate, nu le pot divulga numele și nici nu pot destăinui toate lucrurile minunate pe care le-am învățat de la ei, nici nu pot descrie frumusețea care se ascunde în fiecare. 

 

Iar călătoria este abia la început! Ca semn al recunoștinței mele pentru tot ceea ce am avut plăcerea de a învăța și pentru că realizez că sunt încă multe lucruri pe care le pot învăța și multe persoane pe care le pot ajuta, ofer oricărei persoane, cuplu sau grup o ședință de consiliere gratuită.

 

De asemenea, voi continua să organizez ateliere gratuite dedicate studenților, în cadrul Centrului de Consiliere Student Expert. Viitorul ascunde lucruri minunate!”.

Comentarii Facebook