Duminica 28 Aprilie

Un copil a trimis mesaje de amenințare cu bombă la Tribunalul Militar Cluj și la alte instituții din România


Procurorii DIICOT Cluj au reușit să îl prindă pe cel care a trimis email -uri de amenințare cu bombă la Tribunalul Militar Cluj și alte instituții. 

Urmare activităţilor investigative derulate de către  Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală, împreună cu Inspectoratul General al Poliţiei Române – Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate şi structurile subordonate, cu sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii, a fost identificată persoana care a conceput şi transmis, pe adresele de poştă electronică ale unor instituţii şi autorităţi publice,  dar şi ale unor persoane juridice din România, mesaje de ameninţare cu privire la amplasarea unor dispozitive explozive.

Făptuitorul este minor în vârstă de 15 ani, cetăţean român”, precizează anchetatorii.

În cazul Tribunalului Militar Cluj anunțul a fost văzut abia după câteva zile, astfel că nu a avut niciun efect. Se pare că acest copil a trimis mesaje similare și altor instituții. 

Mai multe tribunale și spitale au primit emailuri de amenințare cu bombă. 

În 17 august, au fost trimise amenințări instanțelor judecătorești din Olt, Cluj și Ilfov. 

În niciuna dintre situații nu a fost dispusă evacuarea. Un mail de amenințare privind plasarea unui dispozitiv exploziv a fost primit și de Agenția Financiară Târgu Mureș, chiar în timpul protestului spontan declanșat de angajați. Toți angajații întrerupseseră lucrul și erau afară, în fața instituției. Miercuri, mai multe spitale au primit mailuri de amenințare cu bombă. Printre unitățile vizate au fost Institutul Marius Nasta și Spitalul Bagdasar Arseni. Inclusiv la Ministerul Sănătății a fost primit un mail de amenințare. 

Comentarii Facebook