Corectarea digitalizată de la BAC 2023: Cel mai mare procent de note greșite, corectate după contestații, din ultimii 10 ani, la sesiunea de toamnă


În anul inaugural al corectării digitale a lucrărilor de la sesiunea de BAC 2023, s-a consemnat cel mai semnificativ număr de note incorect evaluate inițial și ulterior corectate prin intermediul contestațiilor, comparativ cu ultimii 10 ani: în proporție de 94,5% dintre contestații au înregistrat ajustări ascendente sau descendente, conform informațiilor furnizate de Ministerul Educației. 

De exemplu, la proba de limbă și literatura română au fost modificate 96% dintre note. Amintim că, anul acesta a fost cel mai mic număr de înscriși la a doua sesiune de BAC din ultimii 18 ani, peste 33.900. Doi din trei tineri înscriși la Bac-ul de toamnă sunt din promoția 2023.

Anul acesta corectarea digitalizată a lucrărilor la BAC, sesiunea de toamnă, a înregistrat cel mai mare număr de lucrări modificate după contestații, din ultimii 10 ani, în condițiile în care toate lucrările au fost corectate digital, în 137 de centre din toată țara.

Astfel, dintr-un total de 12.031 de contestații depuse la această sesiune de BAC, pentru 11.364 au fost modificate notele în plus sau în minus, potrivit dosarului de presă al Ministerul Educației. Asta înseamnă 94,5% la sută dintre lucrări au avut note modificate într-un fel sau altul, scrie edupedu.ro.

hh.jpeg

Comentarii Facebook