Un consilier local propune ca liceele de TOP din Cluj-Napoca să primească mai mulți bani de la Primărie

 

Un consilier local propune ca liceele de top din Cluj-Napoca, unde sunt și cele mai bune rezultate la învățătură, să fie favorizate și să primească ajutoare financiare mai mari. 

 

În acest an, Clujul are două licee care se situează între primele zece la nivel naţional, conform rezultatelor repartizării computerizate pentru admitere de anul acesta. Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” din Cluj-Napoca se află pe locul al III-lea în țară, ultima medie admisă fiind 9,52, iar Liceul Teoretic "Avram Iancu" din Cluj-Napoca se situează pe Locul al IX-lea în țară, cu ultima medie de intrare 9,25. 

 

Având în vedere rezultatele tot mai bune pe care învăţământul preuniversitar clujean le înregistrează, consider că administraţia locală trebuie să susţină mai consistent performanţa şi să încurajeze astfel concurenţa. Implicarea municipalităţii poate veni în mod direct prin îmbunătăţirea dotării liceelor cu care ne mândrim la nivel naţional.

 

Spre exemplu, Liceul "Avram Iancu" ar avea nevoie de zece calculatoare pentru dotarea laboratoarelor de informatică, cinci laptopuri pentru dotarea cabinetelor profesorilor, cinci videoproiectoare şi trei table multifuncţionale pentru creşterea calităţii actului de predare în sălile de clasă şi laboratoare. În cazul Liceului "Emil Racoviţă", se depun eforturi constante de înoire a calculatoarelor şi laptopurilor existente, întrucât multe sunt uzate şi ar trebui înlocuite. Şi aici ar fi nevoie de o tablă multifuncţională.

 

Drept urmare, vă propun, domnule primar Emil Boc, alocarea a 30.000 lei pentru Liceul "Emil Racoviţă" şi 20.000 lei pentru Liceul "Avram Iancu". Din aceste sume, instituţiile îşi pot acoperi costurile pentru cel puţin o parte din necesarul care va duce la îmbunătăţirea calităţii actului educativ”, a declarat Ioan Bîldea, consilier local PNL Cluj.

Comentarii Facebook