Un clujean și-a montat panouri solare la geamul apartamentului. Cât de legal este totul


Un clujean și-a montat panouri solare pe tot geamul și o parte din peretele apartamentului și acum plătește mai puțin la curent. 

Panourile sunt montate de mai bine de 3 ani, la geamul unui apartament din Cluj-Napoca. În total sunt 16 panouri, prin care factura la energie este mult diminuată. 

Oamenii din zonă cred că mai bine le monta pe acoperiș.

”Dacă ar locui în blocul meu, nu mi-ar plăcea deloc, pentru că nu arată bine. Dacă vrea să-și instaleze cineva panouri fotovoltaice să și le pună pe acoperiș și să facă de acolo conducerea la instalația electrică. Ideea este grozavă. Și eu mi-aș pune deasupra blocului”.

”Mie nu-mi place. Dacă face ceva, să pună deasupra, ca să nu fie chiar așa bătător la ochi să... Mie nu-mi place. Ori faci o treabă calumea, ori să nu faci nimic”.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca, Iulia Perșa, a declarat că legea nu este încălcată. ”Legislația de astăzi nu prevede obligativitatea obținerii unei autorizații de construire pentru astfel de situații. Însă, noi urmărim acest fenomen, vedem cum evoluează la Cluj-Napoca, iar în funcție de situație ne vom adapta și în funcție de legislația existentă și cea viitoare. Panourile fotovoltaice pot fi instalate și la bloc, însă, de obicei pe acoperișul clădirii”, a declarat aceasta, citată de Digi24.ro

Cele 16 panouri sunt, însă, de mici dimensiuni, astfel că proprietarul apartamentului de abia adună din energia solară 2 kw pe oră.

Comentarii Facebook