Un clujean s-a ales cu dosar penal, chiar de Valentine's Day. Era beat la volan și nu avea plăcuțe de înmatriculare la mașină


Polițiștii clujeni au oprit în trafic, miercuri seară, un autoturism ce nu avea aplicate plăcuţe cu număr de înmatriculare.


La data de 14 februarie a.c., în jurul orei 21:00, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca – Secţia 1 Poliţie au oprit în trafic, pe strada Corneliu Coposu, un autoturism ce nu avea aplicate plăcuţe cu număr de înmatriculare”, informează IPJ Cluj.

Întrucât conducătorul autovehiculului emana halenă alcoolică, poliţiştii rutieri l-au testat cu aparatul etilotest, rezultând faptul că acesta se afla sub influenţa alcoolului, având o concentraţie de peste 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul, în vârstă de 54 de ani, din Gârbău, a fost condus la unitatea medicală pentru prelevarea probelor biologice în vederea stabilirii gradului de alcoolemie în sânge.

În urma verificărilor efectuate, a fost stabilit faptul că autoturismul a fost înmatriculat în Anglia, iar plăcuţele cu numărul de înmatriculare au fost retrase pentru săvârşirea unei contravenţii pe raza municipiului Cluj-Napoca.

În cauză se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ale cărui plăcuţe cu numărul de înmatriculare au fost retrase şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, fapte prevăzute de Codul penal.

Comentarii Facebook