Un clujean dus de Emil Boc la Bucuresti, turnator la Securitate. Andrei Haas negociaza cu cei mai mari investitori romani


Unul dintre cei mai inalti functionari publici din Ministerul de Finante, clujeanul Andrei Haas a colaborat inainte de 1989 cu Securitatea.
 
Curtea de Apel Bucuresti a decis in data de 28 februarie 2012 ca Andrei Haas a fost colaborator al fostei politii politice a regimului comunist. Decizia judecatorilor de la Curtea de Apel Bucuresti a venit ca urmare a cererii Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Fostei Securitati (CNSAS) de a analiza daca Haas a fost sau nu colaborator al Directiei Securitatii Statului. Dupa un proces care a durat aproape un an, magistratii bucuresteni au decis: "Admite actiunea. Constata calitatea paratului de colaborator al Securitatii. Cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Pronuntata in sedinta publica, azi 28.02.2012", se arata in sentinta.

Andrei Haas ocupa in prezent una din cele mai inalte demnitati din Ministerul de Finante, si anume director la Directia Mari Contribuabili din cadrul ANAF. Din aceasta postura, Haas discuta direct cu marile companii care au investit in Romania sume mari de bani in diferite domenii.

Ascensiunea lui Haas a fost strict legata de evolutia politica a lui Emil Boc. In perioada in care Emil Boc a fost primar al Clujului, Haas era director adjunct la Directia Generala a Finantelor Publice (DGFP) Cluj. Pe langa aceasta pozitie, Haas a ocupat o serie de pozitii publice ca si reprezentant al Consiliului Local Cluj-Napoca, in asocierea pentru construirea Cartierului Tineretului, o afacere care a cazut.

Intre timp, destinatia terenului din zona CUG unde trebuia sa se construiasca Cartierul Tineretului, investitie asumata de Arpad Paszkany, a fost schimbata. In locul blocurilor si a caselor, in zona respectiva va fi construit un parc fotovoltaic.

Dupa ce Emil Boc a plecat la Bucuresti, in functia de premier, Andrei Haas a plecat si el in postura de director al Directiei Mari Contribuabili din cadrul ANAF. Andrei Haas nu a vrut sa faca declaratii pe marginea colaborarii sale cu Securitatea, sustinand ca este in proces cu CNSAS.

Comentarii Facebook