Un clujean care a trăit 15 ani în Londra și New York nu a mai suportat Clujul și ”aroganța aia ardelenească”. În ce oraș s-a stabilit


Un bucureștean mutat la Cluj a ținut să contrazică relatarea despre Capitală a unui turist clujean. Acesta spune că viața în București este dură și grea, mai ales dacă stai în anumite sectoare.

În plus, acesta crede că cineva care merge în București ca turist nu va experimenta problemele orașului, pentru că nu are timp.

De asemenea, un clujean care a locuit 15 ani în New York și Londra nu a rezistat să revină la Cluj și s-a refugat în București, sătul de ”aroganta aia ardeleneasca”. ”Eu sunt clujean, am locuit 15 ani in strainatate (11 in Londra + 4 in New York). M-am intors in Romania acum 3 ani, am rezistat 3 luni in Cluj apoi m-am mutat in Bucuresti.

Senzatia mea e ca Bucuresti per total e mult mai civilizat. M-am “lovit” de melteni, tupeisti prin trafic, dar ii ignor zambind. Nu stiu, parca nu e aroganta aia ardeleneasca. Nu cred ca m-as mai putea intoarce in Cluj. E schimbat mult, in rau..

Disclaimer: Mentionez ca locuiesc intre sectorul 1 si 2, zona Floreasca si cam toata activitatea mea e in centru si nordul orasului”, a relatagt acesta pe o rețea de socilizare.

Sunt cazuri și cazuri, pentru că o altă persoană a explicat apoi că a ales Clujul și nu regretă.

Bucureștean mutat la Cluj: Pentru mine mutatul în Cluj a însemnat mai mult timp pentru mine

Nu vreau să te dezamăgesc, dar am stat 11 ani în București și m-am mutat la Cluj. Tu ai experimentat Bucureștiul ca turist și e normal să îl romantizezi, cum și eu romantizam Clujul când veneam pe aici și stăteam 4 zile.

Dacă trăiești în București, experiența se schimbă. Zi de zi vei merge cu metroul supraaglomerat, sau vei avea de suportat traficul foarte lent, melteni care-ți taie fața în intersecții. Vei acumula anual ore pierdute pe diverse drumuri.

Tu ai stat în sectorul 4, care e mai răsărit să zic așa, însă în 2 sau 5 cam ești din alt oraș și nu îți poți duce traiul doar într-un sector, inevitabil vei ajunge și prin celelalte.

Pentru mine mutatul în Cluj a însemnat mai mult timp pentru mine, dar lucrez de acasă și n-am copii de dus la școală, așa că nu te afectează traficul de dimineața și seara. În timpul zilei, chiar mă pot deplasa liniștit si cu mașina, ceea ce în București nu prea e la fel de facil ca tot veți sta în trafic.

Însă ai dreptate, aici exista o atitudine de superioritate pe care n-o înțeleg. În București, deși există foarte multă melteneală, sunt și oameni faini, însă raportul înclina mai mult spre melteni.

Și să închei cu un citat amuzant de la un prieten. ”C..ie mai lasa-ma cu Clujul” sau ”Măcar la București oamenii sunt boschetari și își asumă asta și la Cluj îs la fel de boschetari, dar prefăcuți în civilizați”, a relatat un bucureștean mutat la Cluj.

Citește AICI opinia clujeanului care a lăudat Bucureștiul.

Discuția de pe pagina de socializare a luat rapid amploare. 

Care sunt cele mai atractive sectoare din București

Încep cu sector 6 ca acolo am si locuit in mare parte, in Drumul Taberei. Părerile sunt strict subiective.

Zona buna a sectorului e Drumul Taberei, pentru ca e linistita, foarte mult spațiu verde, in ultimii ani s-au băgat bani în peisagistică si și-a luat un refresh puternic, parc nou accesibil din toate punctele cartierului, dar cam aglomerat cu copii galagiosi, are metrou funcțional de ceva timp și tramvaiul 41 care te duce pana în Herăstrău.

Crangasi, e asa si-asa are zone bune si zone mai putin bune, in zona pietei mai sunt romulani dar de obicei sunt inofensivi. Este Lacul Morii aproape pentru plimbari de seara si parcul Crangasi. Un plus ca are metrou conectat mai bine decat cel din Drumul Taberei.

Militari - cartier îngrămădit, aglomerat, întunecat, putin spațiu verde, în ultima vreme sufocat masiv de trafic zilnic peste sufocarea obișnuită, n-as sta in el pentru nimic. Măcar trece linia 3 de metrou prin el.

Giulesti - zona in care ajungi doar daca esti fan Rapid : ) ), altfel nu prea ai ce sa faci pe acolo.

Sector 1 - si aici am petrecut ceva ani, în timpul facultății. Este zona in care ai vrea sa stai pentru a scoate traiul cel mai bun în Bucuresti, in opinia mea. Cartierele sunt linistite, safe, cu ceva spații verzi ok gen Bucureștii noi, Titulescu, Turda, zonele scumpe - Baneasa, Aviatiei, Dorobanti, cartiere cu case vechi de epoca + parcul Herastrau, bulevardele de promenada gen Kiseleff, muzeul satului, palatul lui Gigi ;). Aici e parcul Herăstrău unde poti sa te dai si cu barca pe lac cand e cald afara.

Zona mai dubioasă - Gara de Nord.

Sector 4 - Are unul din marile parcuri - Tineretului, + Balta Vacaresti (Delta Bucurestiului) si bonus parcul Carol unde sunt Arenele daca ai chef de un concert, deci foarte mult spatiu verde doar ca sunt la marginea sectorului si daca nu locuiesti pe langa ele ai ceva de mers pana acolo.

Pe anumite bulevarde si nu numai, sectorul si-a luat un veritabil facelift fata de acum ceva ani - s-a asfaltat, schimabt mobilier stradal, iluminare cu led, picturi stradale practic te simti in alt oras .

Cartierele mari sunt Tineretului - mai high class , Berceni middle si Giurgiului middle low class la calitatea imobilelor si atmosfera. Oricum nu prea mai sunt in stilul ghetto cum erau pe vremuri.

Foarte interesant de vizitat aici cimitirul Bellu.

Sector 3 - cu asta sunt cam neutru ca n-am avut prea multa treaba prin el . E un mare cartier dormitor si are parcul IOR ( parc mare la fel ca Tineretului). In principiu are mall, 2 linii de metrou multe blocuri, in general e safe si cu foarte multe familii cu copii.

Si sectoarele pe care nu le suport 2 si 5....

Sector 2 - Zona Obor - Colentina -Doamna Ghica -Tei - blocuri ingramadite cu stradute pline ochi de masini pe toate trotuarele, multi oameni dubiosi, romulani, nu zic ca nu-s si oameni faini da nu-i auzi si nu-i vezi din cauza celorlalti care sparg seminte la sacara si fac galagie. Zona mai ok ar fi la Iancului si un cartier care imi place mult si e mai low key cu cladiri de locuit interbelice - Vatra luminoasa. Tot in sector 2 e si Arena Nationala, iar in parcul Tei este Ferrys wheel-ul Bucurestiului si un mini rollercoaster.

Sector 5 - incep cu partea frumoasa - cartierul Cotroceni - zona buna de plimbat printre casele de epoca ale bastanilor de pe vremuri. E liniste, multe pisici si ceainaria Infinitea, un must vizit in Bucuresti mai ales cand au si gradina deschisa. Ar fi de mentionat si parcul Izvor foarte folosit pentru activitati outdoor intrucat densitatea de copaci e mai scazuta.

In rest... Rahova, Ferentari o parte din Ghencea si Giurgiului nimic de vazut, nu-s parcuri, putin metrou spre deloc deci cartiere muncitoresti preponderent.

Important de mentionat ca fiecare sector are si cate o parte din zona centrala in care se pot gasi chestii foarte interesante de vazut / experimentat. Eu le-am abordat mai mult DPDV de locuit in ele”, a descris cineva, pe larg, Bucureștiul.

Comentarii Facebook