Un clujean a pretins că e avocat și chiar a reprezentat în fața judecătorilor o femeie într-un proces de divorț. Amenda penală e consistentă


  • Viorel Bondor susține că a terminat Facultatea de Drept
  • Clujeanul s-a prezentat în fața judecătorilor ca avocat într-un proces de divorț
  • A depus în instanță documente ștampilate cu ștampilă cu Baroul Cluj, numele lui și avocat
  • Reprezentanții Baroului Cluj au spus că acesta nu este înscris în asociație
  • A primit amendă penală și trebuie să plătească daune Baroului Cluj

Viorel Bondor susține că este avocat și s-a prezentat în fața instanței pentru a reprezenta o femeie într-un proces de divorț. Femeia care voia să divorțeze, aflase de la o cunoștință că bărbatul este avocat și a semnat un contract cu el, plătindu-i un avans de 1600 lei, pentru a fi reprezentată în fața instanței.

Un clujean a pretins că este avocat și a depus în instanță acte cu ștampilă cu Baroul Cluj

Potrivit procurorilor, clujeanul a depus în instanță documente ștampilate cu o ștampilă pe care scria Baroul Cluj, numele lui și avocat. Omul a vrut să se achite de obligațiile contractuale care îi reveneau, așa că s-a prezentat efectiv  în fața judecătorilor, la înfățișările din proces, și le-a spus magistraților că este avocat. 

Viorel Bondor a declarat pentru Știrile ProTv că a terminat Facultatea de Drept și a obținut diploma de Licență:

„Nu am falsificat nimic. Eu am actele în ordine. Eu sunt legal. Am făcut apel la Judecătoria Gherla. Peste tot unde am cauze mă duc și reprezint clienții în instanțe. Pe baza... Am contracte de asistență juridică, am împuterniciri avocațiale, delegații, am ștampile de cabinet, autorizat tot”.

Reprezentanții Baroului Cluj susțin că el nu este înscris în asociație. În prezent, pentru a putea practica meseria de avocat în mod legal, trebuie să fii în scris într-un barou constituit la nivelul Uniunii Naționale a Barourilor din România. Baroul în care susține bărbatul că este înscris, nu este, însă recunoscut la noi în țară.

Potrivit anchetatorilor, clujeanul nu ar fi la prima abatere. El ar mai fi  pretins că este avocat și a mai fost cercetat într-un dosar similar. 

Un clujean a pretins că e avocat și s-a prezentat în fața judecătorilor într-o cauză de divorț

Clujeanul a fost condamnat acum la o amendă penală de 28 de mii de lei și la plata a 50 de mii de lei daune morale către Baroul Cluj, pentru săvârşirea infracţiunii de exercitarea fără drept a unei profesii sau activități, în formă continuată. Bărbatul a făcut apel și se va reprezenta singur în instanță.


Comentarii Facebook