Un clujean a fost condamnat la un an și jumătate de închisoare după ce a păcălit un cunoscut magazin online! Comanda telefoane și returna monede sau vase


Un bărbat de 33 de ani din Florești, Cluj a fost condamnat la un an și jumătate de închisoare, după ce a înșelat magazinul online eMAG. Clujeanul comanda telefoane, folosind opțiunea de retur pentru a le trimite înapoi, însă în loc de produsele comandate trimitea înapoi companiei monede sau obiecte de veselă.

„În toate cele cinci pachete, care trebuiau să conțină telefoane mobile și o tabletă, au fost descoperite mai multe monede sau veselă de bucătărie, lipite cu ajutorul unui scotch, ca să nu producă zgomot la manipularea coletului”,  se arată în rechizitoriu.

Bărbatul a obținut, în perioada decembrie 2022 – iulie 2023, suma de 9.700 de lei, atât cât valorau cele cinci telefoane și tableta pe care le comandase, informează Adevarul.ro

Pentru ca a evita să fie prins acesta a utilizat date de identificare false, însă se pare că înșelătoria nu a funcționat prea mult.

Păcăleala a fost descoperită atunci când alti clienți doreau să cumpere produsele returnate de tânăr.

„Odată returnate în depozitul eMAG, aceste colete nu sunt desfăcute și verificate, motiv pentru care frauda a fost constatată doar atunci când se dorea cumpărarea bunurilor de către alți clienți”, s-a mai arătat în rechizitoriu.

Bărbatul a recunoscut acuzațiile, polițiștii găsindu-i la momentul perchezițiilor încă două telefoane pe care plănuia să le returneze prin aceeași metodă. 

În urma procesului, tânărul a fost condamnat la un an și șase luni de închisoare cu suspendare pentru înșelăciune, judecătorul având în vedere și că prejudiciul a fost achitat integral.


Comentarii Facebook