Dilema unui tânăr din Cluj: ”Unde sunt job-urile alea ”bine platite” din Cluj? / La manageri a sărit salariul de 30.000 de lei”


Despre Cluj se spune că atrage ca un magnet tineretul din toată țara, în principal prin joburile bine plătite față de alte orașe. Tinerii se plâng, însă, că realitatea este alta și că te chinui să faci inginerie sau medicină pentru a încasa 3000 de lei salariu. 

Unde sunt job-urile alea "bine plătite" din Cluj despre care se tot vorbește? La ce firme? Cică a sărit de 5000 de lei net salariul mediu pe județul Cluj, dar în realitate te chinui cu anii sa inveti inginerie sau medicina la facultatile "de renume" ale orașului, apoi vine firma din Cluj și-ți zice "mda cocoș doar pe minim pe economie discutam, ne pare rău". Mai încolo la 2 ani de experiența îți zic "mdaaa hai ca merge un 3000 de lei".

Probabil managerii si directorii au salarii de 20-30 de mii de lei si bonusuri grase si in rest e jale, altfel nu-mi explic. La ce firme ati vazut salarii apropiate de nivelul mediu pentru angajati obisnuiti?”, a scris tânărul pe o pagină de socializare. 

Cei care au citit postarea i-au explicat că are pretenții cam mari:

Eu cand m-am angajat la o fabrica de medicamente(nu dau nume). Am intrebat daca studiile superioare au relevanta in privinta salariului. Mi-au zis:"Nu, nu ne intereseaza studiile doar daca vrei sa avansezi. N-ai studii? Nu avansezi" si ca sa zic asa e sub 4000”.

Stai putin ca n-am inteles, deci tu ai vrea ca imediat dupa ce termini facultatea, cand practic nu stii nimic, sa primesti 4 - 5.000 lei?

Salarul tau o sa fie INTOTDEAUNA un (mic) procent din cat produci tu pentru firma. La inceputul carierei ori nu produci nimic ori produci foarte putin”.

Normal ca vreau sa fie salariul mare, nu degeaba invat 4 ani in facultate”.

Mda cocoș doar pe minim pe economie discutam, ne pare rau” --> asta e normal, de inceput, in orice cariera - ce nu e normal e asteptari din-astea de vreau ca de ce vrei ? ca am o diploma si am citit pe reddit, unde scriu toti de la trolli incepand, urmand cu oricine cu intre 0 si 20 de ani experienta”.

Comentarii Facebook