Un călugăr clujean, acuzat că a lăsat gravidă o enoriașă - VIDEO

 

UPDATE

 

Înainte ca presa să fi sesizat acest lucru, Vasile Irini, pe numele de monah Teofan, și-a solicitat în scris ieșirea din viața monahală.  Vasile Irini nu mai poate rămâne în mănăstire, cerându-și ieșirea din monahism și revenirea în rândul mirenilor, neavând dreptul de a mai purta uniforma monahală. În conformitate cu prevederile Regulamentului autorităților canonice-disciplinare și al instanțelor de judecată ale Bisericii Ortodoxe Române, călugărul va fi deferit judecății consistoriului monahal eparhial.

 

Fostul monah nu a avut până acum niciun fel de abateri, iar faptele semnalate de presă s-au petrecut în afara mănăstirii. Cazul călugărului Teofan este unul izolat și nu se poate generaliza asupra întregului cin monahal”, precizează Biroul de presă al Arhiepiscopiei Clujului.

--------------------- 

Un călugăr de la Mănăstirea Râșca Transilvană este acuzat că a lăsat gravidă o femeie de 30 de ani.

 

Starețul mănăstirii ar fi recunoscut într-o filmare cu camera ascunsă că a fost ”o neatenție” și cel mai probabil preotul își va recunoaște copilul. Se pare căî la această mănăstire, anii trecuți, au mai fost astfel de cazuri de măicuțe rămase însărcinate.

 

Mihaela este de loc din satul clujean Călata, comuna Călățele. Apropiații o știau drept o femeie credincioasă, care și-a găsit un părinte duhovnic la Mănăstirea Râșca Transilvană, situată la câțiva kilometri de localitatea în care stă. 

 

Între călugărul Teofan și Mihaela, se pare, s-a înfiripat o relație, astfel că ei s-au apropiat și trupește. 

 

Călugărul Teofan a fost retras din altar și pus în strană, lângă diaconi. În ultimele zile, călugărul a ales să plece din mănăstire și s-a mutat acasă la femeia însărcinată, conform Ziarul Clujean.

 

Starețul Mănăstirii Râșca Transilvană spune că a aflat de veste cu multă durere și a refuzat să facă prea multe comentarii. Filmat cu camera ascunsă, omul Domnului a recunoscut relația dintre enoriașă și călugărul Teofan și cataloghează întâmplarea drept faptă gravă în preoție.



Comentarii Facebook