Miercuri 14 Aprilie

Un câine spânzurat în Florești stârnește revoltă în Marea Britanie: ”Boicotăm turismul din România” - IMAGINI ȘOCANTE

 

Două englezoaice au stârnit un scandal internațional după ce au văzut o fotografie cu un câine spânzurat într-un mod barbar în comuna Florești, județul Cluj. 

 

Lucinda Hare și Jackie Short au trimis câte un email către Biroul de Turism al României, în semn de protest, și spun că își anulează vizita pe care urmau să o facă în țara noastră, vara aceasta.

 

Cele două femei spun că plănuiseră excursia după ce, la posturile de televiziune britanice, au văzut mai multe clipuri publicitare care invitau turiștii să descopere România, scrie evz.ro.

 

Cele două au fost oripilate de fotografia câinelui maltratat și spun că își vor sfătui toți apropiații să evite România. Ele vor depune petiții către guvernul britanic pentru înăsprirea pedepselor în ceea ce privește cruzimea față de animalele.

 

”Aceasta (n.red. cazul câinelui lăsat să moară legat de un copac) este realitatea din România pe care o văd zi de zi prin intermediul internetului. Nici nu mă gândesc să vin în țara voastră până când autoritățile și oamenii nu vor vrea să ia măsuri împotriva unor astfel de acte de o cruzime incredibilă față de animale. Acest câine a murit singur și în chinuri. Ce putem face ca astfel de cazuri să nu se mai petreacă? Tot ce putem noi, de aici, să facem este să boicotăm turismul către această țară”, a declarat, pentru evz.ro, Lucinda Hare, autoare a unei serii cunoscute de cărți pentru copii.

 

”Am vrut să ne petrecem vacanța în România. O prietenă a nostră ne-a povestit că este o țară frumoasă așa că am decis să o vedem cu ochii noștri. Din păcate, în ultima vreme, ne-au ajus la urechi tot soiul de știri și mărturii legate de tratamentul animalelelor în România, cum sunt omorâți câinii în adăposturile locale sau cum sunt bătuți și uciși în cele mai groaznice condiții. Cruzimea față de animale este un fenomen care se poate petrece în orice țară însă cheia stă în faptul că astfel de evenimente s-ar produce mult mai rar dacă s-ar aplica legea în acest sens, iar pedepsele pentru cei care sunt capabili de așa ceva să fie aspre. Chiar n-aș putea să merg să mă relaxez în vacanță într-o țară în care știu că aceia care chinuiesc animalele nu sunt pedepsiți conform legii. Ba mai mult, este vorba despre o țară în care uneori chiar autoritățile iau parte la această tortură. Am scris din partea mea și a familiei mele un email către Biroul de Turism din România exprimându-mi foarte clar motivele pentru care anulez excursia”, a declarat Jacqueline Short, pentru evz.ro.

 

Englezoaicele au scris și Biroului Român de Turism, dar nu au primit niciun răspuns vis-a-vis de anunțul de boicot pe care l-au făcut.

 

”În 2011, Parlamentul European a adoptat o declarație pe care a trimis-o către Comisia Europeană și Statele Membre pentru un plan corent de management al câinilor în perimetrul UE. Declarația, susținută de jumătate dintre parlamentari, reprezintă acum poziția oficială a Parlamentului European cu privire la această problemă. Din 2011 și până acum am făcut mai multe apeluri către Comisia Europeană să pună presiune pe acele state membre ale UE care nu au un sistem legislativ de protecție a animalelor, mai ales pentru cele de pe stradă. Din păcate, până la acest moment, Uniunea Europeană nu a impus statelor membre decât reguli legate de transportul animalelor peste graniță ”, a declarant David Martin, vice-președintele grupului Parlamentar European pentru Protecția și Conservarea Animalelor.

Comentarii Facebook