Miercuri 24 Aprilie

Un bloc de pe strada Primaverii nr. 2, izolat termic printr-un credit fara dobanda, cu sprijin guvernamental! VIDEO


Blocul de pe strada Primaverii nr. 2, cel mai mare din oras, este primul din tara care va fi reabilitat termic printr-un credit oferit de o banca privata si sustinut printr-un program guvernamental.

Administratorul blocului, Virgil Farcas, a declarat ca izolarea termica a celor 382 de apartamente costa 2 milioane de lei, la un pret pe metru patrat de 77,4 lei. "Creditul a fost contractat de la CEC Bank si locatarii blocului au trebuit sa asigure un avans initial 10% din valoarea lucrarii, iar restul de bani ii primim de la banca. Un alt avantaj este ca nu platim dobanda, aceasta fiind sustinute de Guvern prin ordonanta 69", a spus Virgil Farcas.

Administratorul a dat ca exemplu apartamentul personal. "Un apartament cu doua camere, chiar al meu, cu geam termopan ma costa 56 de milioane de leide lei vechi. Rata este fixa pe luna pentru ca dobanda este zero si se acorda de catre Guvern catre CEC Banck si este de 87 de lei pe luna, timp de 36 de luni", a mai spus Virgil Farcas.

In acest program de reabilitare termica sunt incluse doua banci: CEC Bank si BCR. Primarul Sorin Apostu a declarat ca prin reabilitarea termica se vor face economii suficiente pentru a acoperi rata la banca.

Comentarii Facebook