Un bătrân din Cluj stă în frig de trei ani, după ce vecinii au debranșat blocul de la termoficare - VIDEO

 

Un bătrân din Cluj-Napoca rabdă frig de trei ani, după ce vecinii lui au debranșat blocul de la rețeaua de termoficare fără să le pese de el și și-au montat centrale termice de apartament. 

 

Radu Munteanu, 63 de ani, locuiește în cartierul Grigorescu, și nu are bani pentru o centrală termică, astfel că a rămas să locuiască în frig. El a dat în judecată Asociația de locatari, dar a pierdut procesul la Curtea de Apel Cluj, astfel că acum speră să își găsească dreptatea la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO).

 

Pentru a mai domoli puțin frigul, Radu Munteanu folosește un reșou pentru a se încălzi. ”Ăsta e reşoul. Când vin să mănânc dau drumu la căldură cu un sfert de oră înainte. Când vreau să fac baie, duş, îl iau cu mine în baie”, a explicat bătrânul, care recunoaște că încearcă să limiteze consumul de energie electrică, pentru a nu se trezi cu o factură astronomică.

 

Nepotul meu are un grad de handicap grav. Din cauza frigului în fiecare iarnă am fost nevoit să-l mut la bunica lui într-o garsonieră. Aici am un calorifer electric, dar restul casei este foarte greu de încălzit, în special holul, baia. Improvizaţii improprii pentru secolul 21”, a mai spus Radu Munteanu, conform rtv.net.

 

Oficialii Regiei Autonome de Termoficare (RAT) Cluj spun că nu au cum să îl ajute, pentru că asociația a reziliat contractul cu regia. ”Cazul de faţă a fost rezolvat în instanţă, regia de termoficare fiind notificată că în cadrul asociaţiei nu se mai consumă agent termic din sistem centralizat. A fost vorba de un conflict în cadrul asociaţiei”, a spus Raimonda Boian, purtător de cuvânt la RAT Cluj.

 

În apărarea bătrânului vin reprezentanţii Federației asociaţiilor de proprietari, care spun că, deși asociaţia și-a reziliat contraxtul, ar fi trebuie ca ”respectivul să facă contract cu regia de termoficare, dar nu noi asociaţia îi tăiem încălzirea. Asociaţia de proprietari, după legile existente şi după părerea Federaţiei, a comis un abuz”, a declarat Sorin Muntean, preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Proprietari.


Comentarii Facebook