Joi 30 Martie

Un bărbat din comuna Poieni, Cluj, amendat cu 5.000 de lei pentru că deținea ilegal arme


Un bărbat din comuna Poieni, județul Cluj, a fost amendat cu suma de 5.000 d elei după ce polițiștii au descoperit că deținea ilegal arme. Polițiștii Serviciului de Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au descoperit patru ținte improvizate în curtea unui bărbat din comuna Poeini.

La data de 20 aprilie a.c., în cadrul unei acțiuni de prevenire a infracțiunilor la regimul armelor și munițiilor, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au pus în executare un mandat de percheziție domiciliară în comuna Poieni, la domiciliul unui bărbat în vârstă de 49 de ani, deținător legal de arme și muniții letale de vânătoare. În cadrul acțiunii derulate s-a constatat că bărbatul deținea ilegal două arme neletale lungi de tir din categoria celor supuse autorizării, muniții și un detector de metale”, au transmis reprezentanții IPJ Cluj. 

De asemenea, au mai fost identificate în curtea locuinței patru ținte improvizate, perforate, asupra cărora s-a efectuat uz de armă neletală. În cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor și uzul de armă fără drept”, au mai declarat aceștia.

Totodată, în baza aspectelor constatate au fost aplicate două sancțiuni contravenționale în valoare totală de 5.000 de lei, conform Legii 295/2004, fiind aplicată măsura complementară de anulare a dreptului de detinere, port și folosire arme și confiscare, în baza prevederilor OUG 43/ 2000, a detectorului de metale, deținut fără aviz”, au afirmat polițiștii clujeni.

Acțiunea s-a desfășurat cu spirjinul unui expert criminalist din cadrul Serviciului Criminalistic Cluj și a luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale”, au încheiat aceștia. 


Comentarii Facebook