Duminica 4 Decembrie

Marius Balo, profesorul din Cluj închis timp de 8 ani în China, se întoarce de Paște acasă


Marius Balo, profesorul clujean care a fost întemnițat timp de opt ani în China se întoarce în prima zi de Paște înapoi în România. După eliberarea din închisoare la data de 27 martie, clujeanul a fost blocat în Shanghai, după ce și cel de-al patrulea zbor spre cază i-a fost anulat. 

Marius Balo a fost eliberat în data de 27 martie 2022, dar nu a putut pleca deoarece zborurile i-au fost anulate din cauza lockdown-ului din orașul Shanghai. Din cauza situației COVID-19 din Shanghai, care se înrăutățise teribil, Marius Balo a avut anulate patru zboruri. Profesorul clujean va veni sâmbătă, 23 aprilie, din Shanghai spre Hong Kong. După o escală de patru ore, Marius Balo va lua un zbor înspre Doha, urmând ca duminică, 24 aprilie, chiar în prima zi de Paște, să ajungă în Cluj-Napoca. 

Sâmbătă, înainte de prânz, voi zbura înspre Hong Kong cu singura companie care pare să fi primit recent acceptul autoritățillor pentru a efectua zboruri zilnice din Shanghai înspre HK, Cathay Pacific. După o escală de patru ore în HK, voi lua un zbor de 9 ore înspre Doha, Qatar. Apoi o escală brutală de 9 ore (nu mă plâng pentru că am auzit că aeroportul e o bijuterie), pentru ca duminică dimineață să iau un zbor spre București. Odiseea va lua sfârșit la ora 19, când voi ateriza la Cluj”, a scris Marius Balo într-un mesaj, notează monitoruldecluj.ro

Marius Balo: „Raiul pentru mine este România”

Marius Balo va ajunge în România în prima zi de Paște, iar această coincidență i-a adus aminte de ceea ce îi spuneau mama și bunica lui, dacă se întâmplă să mori în această săptămână, în Săptămâna Luminată, mergi direct în Rai.

În ziua de Paști, nu știu.. așa s-a nimerit, să înviez și eu din acest mormânt care mi-a fost casă timp de 8 ani de zile. Țin minte că bunica și mama mai cu seamă îmi spuneau când eram mic că dacă se întâmplă să mori în această săptămână, în Săptămâna Luminată, mergi direct în Rai. Ușile Raiului sunt larg deschise și poți să intri cu nădejde, nu te întreabă nimeni nimic. Raiul pentru mine este România, iar celor care nu o văd așa le doresc să îi ferească bunul Dumnezeu să nu treacă prin ce am trecut eu”, a adăugat Marius Balo.


Comentarii Facebook