Umilință pentru copiii martirilor! Consiliul Județean Cluj a UITAT să realizeze diplome pentru morții Revoluției de la Cluj


Fiica unui clujean, care a murit în Revoluția din 1989, la Cluj, a trăit umilința maximă la Consiliul Județean Cluj, la un moment care marca 30 de ani de la Revoluție, prin acordarea unor plachete comemorative. 

Au scrie pe Diploma de Onoare numele cu markerul pe moment, deoarece Consiliul Județean Cluj a uitat sa faca diplome și pentru Eroii Martiri ai Revoluției din ‘89!! Au primit doar răniții și luptătorii. Morții nu sunt importați, din păcate, ei nu s-au sacrificat !! Sa va fie rusine !!!”, a relatat Adriana Merca, fiica Eroului martir din Revoluție.

Aceasta a spus că a fost informată de Asociația Eroilor din Revoluție despre acest eveniment de la Consiliul Județean Cluj. ”Inițial mi-au spus ca nu am auzit eu numele tatălui meu, când i-am întrebat. Le-am spus ca e imposibil, iar după aceea au căutat și au văzut că nu este trecut. Le-am spus ca nu am auzit niciun nume dintre cei decedați.

Așa că au luat o diploma nescrisă și au scris-o în fața mea. Am fost anunțați de Asociație de acest “frumos“ eveniment .. dar nu toți știau de el . Acum am vorbit cu ceva urmași care habar nu aveau că are loc acest eveniment”, a mai spus clujeanca.

Acordarea diplomelor s-a făcut înainte de ședința Consiliului Județean Cluj, imediat după ce Alin Tișe a fost colindat.

Adriana este fiica lui Merca Aurel, muncitor la Sanex până la 1989, printre primii clujeni împușcați la Revoluția din 1989, în Piața Libertații (n.red. actuala Piața Unirii). Fiica acestuia, care avea 7 ani în 1989, a povestit că tatăl ei asculta radio Europa Liberă. 

A fost împușcat în fața Hotelului Continental. A mers de la lucru în acea zi, dar ascultase Europa Liberă și i-a spus de seara mamei mele că va merge în centru. Eu aveam atunci 7 ani, iar sora mea un an și jumătate”, a mai spus Adriana.

Aurel Merca a fost împușcat în inima, în jurul orei 15.15, și a murit pe loc. 

A plecat acolo pentru că își dorea ca eu și sora mea să trăim într-o țară liberă ... așa i-a spus mamei mele în ultima lui dimineață. Nu îmi pot stăpâni emoțiile si furia. A fost groaznic să stau 2 ore pe un scaun, să aud numele tuturor mai puțin al lui și al celorlalți eroi”, a mai spus Adriana Merca.

80119744_807406873005478_2626883254719873024_n.jpg

Comentarii Facebook