Uioreanu a fost eliberat mai repede pentru că a măturat alei și a lucrat la biserică


Judecătoria Baia Mare a acceptat eliberarea condiționată a fostului președinte al Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu, pentru că acesta a lucrat și s-a purtat frumos. 

A desfăşurat activităţi lucrative zilnice constând în responsabilităţi de natură religioasă la capela penitenciarului. A fost lucrător şi organizator în cadrul cultelor neoprotestante din incinta penitenciarului, prestând activitate de opt ore în zilele de sâmbătă şi duminică. De asemenea, a lucrat şi întreţinut spatiile verzi, a măturat aleile şi curtea şi a efectuat munci de salubrizare în incinta penitenciarului”, se arată în motivarea Judecătoriei Baia Mare, conform Mediafax.

Horea Uioreanu a cursant la programele de educație și a avut activități artistice, obținând calificativul ”foarte bine”.

Uioreanu a executat din 31 ianuarie 2018 până în data de 18 februarie 2020 un număr de 749 de zile, la care se adaugă cele 310 zile de arest preventiv și 162 de zile se consideră executate suplimentar, ca măsură compensatorie.

În total acesta a executat 1419 zile, cu tot cu cele 198 de zile pentru că a muncit, adică 3,8 ani, dar a executat efectiv 2,9 ani.

Horea Uioreanu a avut de executat o pedeapsă de 5 ani şi 10 luni.

Comentarii Facebook