UBB scoate la concurs peste 16.500 de locuri, la nivel licenţă

 

Universitatea Babeş-Bolyai a anunțat câte locuri va scoate la concursul de admitere în acest an. 

 

Astfel, la nivel de licență, Universitatea va scoate la concurs, pentru anul universitar 2015-2016, un număr de 4.840 de locuri bugetate, peste 9.000 de locuri în regim cu taxă și 2.655 de locuri pentru învățământ la distanță și învățământ cu frecvență redusă. 

 

La nivel master vor fi scoase la concurs 3.500 de locuri la buget, peste 6.000 de locuri la taxă și aproximativ 1.000 de locuri pentru învățământ cu frecvență redusă.

 

UBB propune pentru anul universitar 2015-2016 și patru specializări noi la nivel licență: Geografie -Specializarea Geografia turismului în limba germană; Istorie și Filosofie -Specializarea Studii de securitate în limba engleză; Administrarea afacerilor - Specializarea Administrarea afacerilor cu predare în limba germană şi Științe administrative - Specializarea Leadership în sectorul public, în limba engleză.

 

De asemenea, UBB propune 17 programe noi de master. 

 

Pentru admiterea în anul universitar 2015-2016 facultăţile din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai au elaborat diferite tipuri de probe scrise sau orale pentru testarea cunoştinţelor şi capacităţilor cognitive ale elevilor. Facultăţile din cadrul UBB vor lua în considerare media examenului de bacalaureat, cu pondere diferită. 

Comentarii Facebook