UBB Cluj va colabora cu universitatile din America Latina


Universitatea Babes-Bolyai din Cluj va colabora cu institutiile de invatamant superior din America Latina. In 6 august, ambasadorul Braziliei la Bucuresti, Excelenta Sa Vitor Gobato, s-a intalnit cu oficialii UBB Cluj si a fost stabilit un plan de actiune.

In urma intalnirii s-a stabili ca la UBB Cluj va fi creat un Centrul al Americii Latine, unde "Universitatea Babes-Bolyai asigura infrastructura necesara in caminul Economica I, urmand ca, impreuna cu sprijinul Ambasadelor Grupului Latino-American si Caraibelor la Bucuresti reprezentat de E.S. Domnul Vitor Gobato, locatia sa beneficieze de suportul logistic necesar bunei functionari a Centrului", sustin reprezentantii UBB Cluj, intr-un comunicat de presa.

Ambasada Republicii Federative a Braziliei va asista Universitatea Babes-Bolyai in selectarea unui profesor din America Latina la UBB, specialist in economie sau inginerii.

De asemenea, la Facultatea de Studii Europene va fi dezvoltat programul Uniunea Europeana si America Latina, cu seminarii si cursuri predate si la Facultatile de Litere si de stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor.

In luna octombrie 2010, Universitatea Babes-Bolyai va organiza "conferinta Premise si oportunitati de cooperare. Romania si America Latina, la Facultatea de Studii Europene si la Facultatea de stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor. La conferinta vor fi invitati Ambasadorii tarilor din America Latina la Bucuresti in vederea stabilirii unor noi forme de cooperare cu universitati si firme latino-americane", se mai arata in comunicat.

Comentarii Facebook