UBB Cluj și-a abandonat tabăra de la Vama Veche! Cum arată acum locul - FOTO

 

UBB Cluj și-a abadonat tabăra studențească de la Vama Veche, construcțiile fiind lăsate în pasagină. 

 

Locul a fost descoperit de Clujulcultural.ro, care a vizitat tabăra. 

 

Vama Veche era un loc de vizitare, de plimbare, de văzut un lucru şi mai sălbatic decât la satul 2 Mai. Toată plaja aia mare era absolut goală şi clujenii stăteau într-o zonă. Nimănui nu îi trecea prin minte să îndrăznească să pună un chioşc pe plajă, să să îşi facă un adăpost din lemn.  Nu se putea concepe aşa ceva. Natura era stăpână, la ea acasă şi lumea vroia să beneficieze de ea”, a povestit Aurelian Trişcu, arhitect, 87 de ani, în volumul ”Un fel de piua: 2 Mai şi Vama Veche”, scrisă în 2011, de antropologul bucureştean Liviu Vasile.

 

Tabăra a fost fondată în anii 60 - 70 de un profesor de la UBB Cluj, iar studenții aveau acces pe perioada 15 iulie - 1 septembrie. 

 

35 de ani am lucrat mamă acolo. Uite ce a ajuns acum, aşa de urâtă e, abandonată. Mi-am scos recent cartea de muncă de la UBB. Am fost angajata la tabără. Vedeau începând cu 15 iulie grupuri de studenţi şi profesori. Cam 20-25 de persoane era o grupă de studenţi”, a povestit o fostă angajată a Staţiunii UBB de la Vama Veche.

 

Tabăra s-a închis în 1994, iar de atunci locul a rămas în paragină, mai scrie Clujulcultural.ro.

Comentarii Facebook